Broilerinsiivet nahm jim -kastikkeella - Reseptit - Ilta-Sanomat

Broilerinsiivet nahm jim -kastikkeella

Tomi Björckin thaimenussa alkupalaksi tarjoillaan broilerinsiipiä nahm jim -kastikkeessa.

4.3.2014 11:48
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 1 kg

    broilerinsiipiä

  • 1 tl

    rypsiöljyä

  • suolaa ja pippuria maun mukaan

  • (jos käytät valmiiksi marinoituja siipiä, jätä nämä pois)

  • pari oksaa korianteria

  • 1

    sitruunaruoho

  • <b>Nahm jim -kastike:</b>

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 1

    pieni punainen chili (scud chili)

  • 3

    pitkää punaista chiliä

  • 2

    korianterin juurta

  • korianterin juuret ovat mukana koriantereissa,

  • joita myydään aasialaisia elintarvikkeita myyvissä liikkeissä

  • 3 rkl

    palmusokeria

  • 2 dl

    limettimehua (noin 6 limettiä)

  • 1 rkl

    merisuolaa

  • 3 rkl

    kalakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla nahm jim -kastike. Murskaa kivimorttelissa pienemmäksi pilkotut chilit ja valkosipulinkynnet. Lisää mukaan pienemmäksi pilkotut korianterin juuret ja palmusokeri. Murskaa tahnaksi. Purista limeistä mehu ja lisää joukkoon. Lisää suola ja lopuksi kalakastike. Sekoita hyvin. Laita kastike jääkaappiin odottamaan siipien valmistumista.

  2. Valmista sitten siivet. Paista siipiä 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Grillikaudelle voit myös grillata siivet, näin niihin tulee ihana savuinen aromi. Pyörittele siivet nahm jimissä. Säästä loppu kastike dipiksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit