Hernekeittoa suolaheinällä ja siikasashimia

Tomi Björckin Australia-teemamenussa herkutellaan alkupalana siikasashimilla ja pakasteherneistä tehdyllä hernekeitolla.

11.3.2014 10:54
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 1

    salottisipuli

  • 1 dl

    kanalientä

  • 200 g

    pakasteherneitä

  • 1

    sitruunan mehu

  • 1 rkl

    voita

  • rypsiöljyä loraus

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 1

    puhdistettu siikafilee ilman ruotoja

  • pari oksaa suolaheinää

Valmistusohjeet

  1. Pilko sipuli ja kuullota sitä öljyssä kattilassa kevyesti. Lisää kattilaan mukaan kanaliemi ja kiehauta. Lisää herneet ja pari oksaa suolaheinää. Älä keitä. Anna hautua liedellä hetki ja nosta jäähtymään. Anna keitoksen levätä noin viiden minuutin ajan. Soseuta ja mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Leikkaa tuore siika noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Tarjoa hernekeiton kaverina. Voit myös lisätä tarjolle suolaheinää ja soijaa sashimiviipaleita varten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit