Hernekeittoa suolaheinällä ja siikasashimia

Tomi Björckin Australia-teemamenussa herkutellaan alkupalana siikasashimilla ja pakasteherneistä tehdyllä hernekeitolla.
  • 4 annosta

Ainekset

1
salottisipuli
1 dl
kanalientä
200 g
pakasteherneitä
1
sitruunan mehu
1 rkl
voita
rypsiöljyä loraus
suolaa
mustapippuria
1
puhdistettu siikafilee ilman ruotoja
pari oksaa suolaheinää

Valmistusohjeet

  1. Pilko sipuli ja kuullota sitä öljyssä kattilassa kevyesti. Lisää
    kattilaan mukaan kanaliemi ja kiehauta. Lisää herneet ja pari oksaa suolaheinää. Älä keitä. Anna hautua liedellä hetki ja nosta jäähtymään.

    Anna keitoksen levätä noin viiden minuutin ajan. Soseuta ja
    mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Leikkaa tuore siika noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Tarjoa hernekeiton kaverina. Voit myös lisätä tarjolle suolaheinää ja soijaa sashimiviipaleita varten.

Kommentit

    Näytä lisää