Paistettua kalaa, grillattua sydänsalaattia ja ruskeaa voita - Reseptit - Ilta-Sanomat

Paistettua kalaa, grillattua sydänsalaattia ja ruskeaa voita

Tomi Björckin Australia-teemamenussa herkutellaan pääruokana paistetulla kalalla ja ruskealla voilla. Lisukkeena on grillattua sydänsalaattia.

11.3.2014 11:08
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 200 g

    voita

  • 4

    sydänsalaattia

  • 2 rkl

    oliiviöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 2

    sitruunaa

  • 1 rkl

    sokeria

  • 1 rkl

    rypsiöljyä kalan paistamiseen

  • 800 g

    siikaa nypittynä ( tai muuta vaaleaa kalaa)

Valmistusohjeet

  1. Ruskista voi kattilassa. Kääntele voita pannulla hetken verran niin, että se ruskistuu, mutta ei pääse palamaan. Näin voi saa mukavan pähkinäisen maun. Nosta voi pois jäähtymään.

  2. Leikkaa salaatit pitkittäin neljään osaan. Mausta niitä hetki oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Paista salaattilohkoja kuivalla pannulla tai grillissä noin minuutin verran kummaltakin puolelta.

  3. Leikkaa sitruunat puoliksi ja ripottele sokeria hedelmälihan päälle. Laita pannulle tai grilliin paistumaan lihapuoli pannua kohti. Paista muutaman minuutin ajan.

  4. Leikkaa kalat annospaloiksi neljälle hengelle. Kuumenna öljy pannulla. Paista kalaa nahkapuolelta rapeaksi, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa kalafileet salaattien, sitruunan ja ruskean voin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit