Paistettua kalaa, grillattua sydänsalaattia ja ruskeaa voita

Tomi Björckin Australia-teemamenussa herkutellaan pääruokana paistetulla kalalla ja ruskealla voilla. Lisukkeena on grillattua sydänsalaattia.
  • 4 annosta

Ainekset

200 g
voita
4
sydänsalaattia
2 rkl
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
2
sitruunaa
1 rkl
sokeria
1 rkl
rypsiöljyä kalan paistamiseen
800 g
siikaa nypittynä ( tai muuta vaaleaa kalaa)

Valmistusohjeet

  1. Ruskista voi kattilassa. Kääntele voita pannulla hetken verran niin, että se ruskistuu, mutta ei pääse palamaan. Näin voi saa mukavan pähkinäisen maun. Nosta voi pois jäähtymään.

  2. Leikkaa salaatit pitkittäin neljään osaan. Mausta niitä hetki
    oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Paista salaattilohkoja kuivalla pannulla tai grillissä noin minuutin verran kummaltakin puolelta.

  3. Leikkaa sitruunat puoliksi ja ripottele sokeria hedelmälihan
    päälle. Laita pannulle tai grilliin paistumaan lihapuoli pannua kohti. Paista muutaman minuutin ajan.

  4. Leikkaa kalat annospaloiksi neljälle hengelle. Kuumenna öljy
    pannulla. Paista kalaa nahkapuolelta rapeaksi, mausta suolalla ja pippurilla.

    Tarjoa kalafileet salaattien, sitruunan ja ruskean voin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää