Vasikanpaistia tonnikalamajoneesilla

Tomi Björckin Italia-teemaisen menun alkupalana on vasikanpaistia tonnikalakastikkeella.
  • 4-6 annosta

Ainekset

Tonnikalamajoneesi:
½ dl
purkkitonnikalaa
1 dl
majoneesia
1 tl
sitruunamehua
ripaus suolaa
Paisti:
400 g
vasikanpaistia
pari timjaminoksaa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä paistamiseen
ruohosipulia koristeeksi

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kulhossa purkkitonnikala ja majoneesi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla. Sekoita ja laita maustumaan jääkaappiin vasikan valmistumisen ajaksi.

  2. Poista vasikanlihasta kalvot terävällä veitsellä. Paista liha
    kuumalla pannulla oliiviöljyssä timjaminoksien kanssa. Paista niin, että lihan pinta ”sulkeutuu”. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Pane ruskistettu liha uunivuokaan paistomittarin kanssa.
    Paista 160 asteessa noin tunnin verran, kunnes lihan sisälämpötila on 50 astetta.

    Anna lihan vetäytyä huoneenlämmössä vartista puoleen tuntiin. Leikkaa ohuita viipaleita ja tarjoile tonnikalamajoneesin kanssa. Koristele ruohosipulisilpulla.

Kommentit

    Näytä lisää