Reseptit

Osso buco -ragu, fettucinepastaa ja parmesaania

Tomi Björckin Italia-teemaisen menun pääruokana on pastaa, joka tarjoillaan osso buco -kastikkeen kanssa. Maukas osso buco -liha sopii hyvin pitkään hautuvaan kastikkeeseen.
  • 4 annosta

Ainekset

1 kg
osso buco -häränpotkia
1
sipuli
1
valkosipuli
2
tomaattia
2 rkl
tomaattipyreetä
2 dl
tomaattimehua
1 dl
punaviiniä
4 dl
tomaattimurskaa
pari timjaminoksaa
suolaa
pippuria
1
sitruunan kuori raastettuna
500 g
fettucine-tuorepastaa
200 g
parmesaanijuustoa

Valmistusohjeet

  1. Pilko sipulit, valkosipuli ja tomaatit lohkoiksi.

    Ruskista potkat molemmilta puolilta laakeassa uunivuoassa
    tilkassa öljyä. Lisää sipuli, valkosipuli ja tomaatit. Pyörittele vuoassa hetki.


  2. Lisää tomaattipyree, tomaattimehu ja viini. Sekoittele nesteet keskenään ja lisää loput ainekset mukaan. Anna hautua hiljalleen liedellä kannen alla 1,5-2 tuntia tai kypsennä 160-asteisessa uunissa 4-5 tuntia.

    Kun liha on valmis, anna sen vetäytyä hetki ja irroita liha luista.

  3. Raasta parmesaani. Keitä tuorepasta ohjeen mukaan. Laita
    lihat lautaselle. Pyöräytä tuorepasta uunivuoan tomaattisoosissa ja annostele lautaselle.

    Ripottele lopuksi runsaasti parmesaania jokaisen annoksen
    päälle.

Kommentit

    Näytä lisää