Osso buco -ragu, fettucinepastaa ja parmesaania - Reseptit - Ilta-Sanomat

Osso buco -ragu, fettucinepastaa ja parmesaania

Tomi Björckin Italia-teemaisen menun pääruokana on pastaa, joka tarjoillaan osso buco -kastikkeen kanssa. Maukas osso buco -liha sopii hyvin pitkään hautuvaan kastikkeeseen.

11.3.2014 12:56
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 1 kg

    osso buco -häränpotkia

  • 1

    sipuli

  • 1

    valkosipuli

  • 2

    tomaattia

  • 2 rkl

    tomaattipyreetä

  • 2 dl

    tomaattimehua

  • 1 dl

    punaviiniä

  • 4 dl

    tomaattimurskaa

  • pari timjaminoksaa

  • suolaa

  • pippuria

  • 1

    sitruunan kuori raastettuna

  • 500 g

    fettucine-tuorepastaa

  • 200 g

    parmesaanijuustoa

Valmistusohjeet

  1. Pilko sipulit, valkosipuli ja tomaatit lohkoiksi. Ruskista potkat molemmilta puolilta laakeassa uunivuoassa tilkassa öljyä. Lisää sipuli, valkosipuli ja tomaatit. Pyörittele vuoassa hetki.

  2. Lisää tomaattipyree, tomaattimehu ja viini. Sekoittele nesteet keskenään ja lisää loput ainekset mukaan. Anna hautua hiljalleen liedellä kannen alla 1,5-2 tuntia tai kypsennä 160-asteisessa uunissa 4-5 tuntia. Kun liha on valmis, anna sen vetäytyä hetki ja irroita liha luista.

  3. Raasta parmesaani. Keitä tuorepasta ohjeen mukaan. Laita lihat lautaselle. Pyöräytä tuorepasta uunivuoan tomaattisoosissa ja annostele lautaselle. Ripottele lopuksi runsaasti parmesaania jokaisen annoksen päälle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit