Kahvipannacotta

Kahvin makuinen pannacotta on jälkiruokana Tomi Björckin Italia-teemaisessa menussa.
  • 4 annosta

Ainekset

2
liivatelehteä
4 dl
kermaa
2 dl
maitoa
½ dl
sokeria
1 dl
kahvipapuja
1
halkaistu vaniljatanko
Lisäksi:
1,2 dl
sokeria
1 rkl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

    Kiehauta kattilassa kerma, maito ja kahvipavut. Jätä maustumaan noin puoleksi tunniksi.

    Kiehauta seos uudelleen kattilassa ja lisää vielä lämpimään
    nesteeseen liivatteet ja halkaistu vaniljatanko. Nosta sivuun.

  2. Laita 1,2 dl sokeria kattilaan veden kanssa. Anna ruskistua
    hetki. Kaada karamellisoitunut sokeri folio- tai metallimuottien pohjalle niin, että pohja peittyy. Anna jähmettyä.

  3. Ota vaniljatanko pois pannacottamassasta. Annostele massa muotteihin. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin 4-5 tunniksi.

    Voit myös antaa pannacottien hyytyä yön yli. Kumoa jäähtynyt ja hyytynyt pannacotta lautaselle.

    Koristele halutessasi jauhetuilla kahvipavuilla.

Kommentit

    Näytä lisää