Lohisashimi ja sitruuna-yuzu-kastike - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lohisashimi ja sitruuna-yuzu-kastike

Tomi Björckin japanihenkisessä menussa herkutellaan alkupalana lohisashimilla sitruuna-yuzu-kastikkeen kera.

19.3.2014 13:16
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 300 g

    tuoretta norjalaista merilohta

  • <b>Sitruunahillo:</b>

  • 5

    sitruunaa

  • ½ dl

    sokeria

  • ½ dl

    vettä

  • <b>Kastike:</b>

  • ½ dl

    yuzu-mehua

  • ½ dl

    soijaa

  • 1 dl

    miriniä

  • 1 rkl

    sitruunahilloa (valmista ohjeen mukaan)

  • 1

    sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu

  • 1 rkl

    merileväkaviaaria

  • yrttejä ja retiisiä koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla hillo. Kuori sitruuna kuorimaveitsellä. Ryöppää kuoret kiehuvassa vedessä viisi kertaa: kiehauta vettä, kasta kuoret veteen, ota pois ja kasta uudelleen. Toista viidesti. Ryöppääminen poistaa kuoresta kitkeryyden.

  2. Purista sitruunoista mehu. Leikkaa sitruunaliha paloiksi veitsellä. Paahda sokeri kevyesti laakeassa kattilassa. Lisää joukkoon vesi ja kuoret. Keitä, kunnes seos paksunee ja hilloutuu. Lisää mehu ja jäähdytä.

  3. Valmista sitten kastike. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen kylminä. Tarkista maku. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi. Voit halutessasi liekittää ne kevyesti. Tarjoile kastikkeen kanssa. Koristele japanilaisilla yrteillä ja retiiseillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit