Lohisashimi ja sitruuna-yuzu-kastike

Tomi Björckin japanihenkisessä menussa herkutellaan alkupalana lohisashimilla sitruuna-yuzu-kastikkeen kera.
  • 4 annosta

Ainekset

300 g
tuoretta norjalaista merilohta
Sitruunahillo:
5
sitruunaa
½ dl
sokeria
½ dl
vettä
Kastike:
½ dl
yuzu-mehua
½ dl
soijaa
1 dl
miriniä
1 rkl
sitruunahilloa (valmista ohjeen mukaan)
1
sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
1 rkl
merileväkaviaaria
yrttejä ja retiisiä koristeluun

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla hillo. Kuori sitruuna kuorimaveitsellä.
    Ryöppää kuoret kiehuvassa vedessä viisi kertaa: kiehauta vettä, kasta kuoret veteen, ota pois ja kasta uudelleen. Toista viidesti. Ryöppääminen poistaa kuoresta kitkeryyden.

  2. Purista sitruunoista mehu. Leikkaa sitruunaliha paloiksi veitsellä. Paahda sokeri kevyesti laakeassa kattilassa. Lisää
    joukkoon vesi ja kuoret. Keitä, kunnes seos paksunee ja hilloutuu. Lisää mehu ja jäähdytä.

  3. Valmista sitten kastike. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen
    kylminä. Tarkista maku. Leikkaa lohi ohuiksi siivuiksi. Voit halutessasi liekittää ne kevyesti. Tarjoile kastikkeen kanssa. Koristele japanilaisilla yrteillä ja retiiseillä.

Kommentit

    Näytä lisää