Vihreällä teellä maustettu valkosuklaamousse ja omenakastike

Tomi Björckin japanihenkisellä illallisella jälkiruoka on maustettu vihreällä teellä.

19.3.2014 13:34
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 100 g

    valkosuklaata

  • 0,7 dl

    kermaa

  • 1 tl

    inverttisokeria

  • 1 tl

    erittäin hienoa vihreää teejauhetta (matcha)

  • 1 tl

    glukoosia eli rypälesokeria (saa tavallisesta kaupsta muovisessa pullossa)

  • 2 dl

    kermaa

  • Omenakastike:

  • 1 dl

    omenamehua

  • 1 tl

    sokeria

  • 1 ½ dl

    agaria

  • 1 tl

    sitruunamehua

  • tippa orvokkiuutetta

Valmistusohjeet

  1. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Kiehauta 0,7 dl kermaa, inverttisokeri, matchateejauhe ja glukoosi kattilassa. Sekoita keitetty kermaseos yhteen sulatetun suklaan kanssa sauvasekoittimella. Seos alkaa vähitellen paksuuntua. Anna seoksen jäähtyä noin 40 asteiseksi. Vatkaa joukkoon 2 dl kermaa, kunnes seoksesta tulee kuohkeaa.

  2. Valmista sitten omenakastike. Sekoita sokeri ja agar keskenään kulhossa. Kiehauta omenamehu ja lisää agar-sokeriseos. Lisää sitruunamehu ja orvokkiuute. Sekoita teho- tai sauvasekoittimella jäähtymisen jälkeen. Tarjoa moussen kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit