Chili con carne - Reseptit - Ilta-Sanomat

Chili con carne

Chili con carne täyslihasta tehtynä on tuhtia tavaraa. Anna sen hautua uunin lämmössä useita tunteja. Makua se saa tuoreesta, kuivatusta ja savustetusta chilistä. Täydellinen täyte tacoille. Katso Ruokalan arkistosta myös miten tehdään itse tortillaletut.

20.3.2014 9:02
Määrä6 annosta
Valmistusaikayli 6 t
Energia480 kcal / annos

Ainekset

  • 1 kg

    naudan lapaa tai etuselkää

  • voita paistamiseen

  • 1 tl

    juustokuminaa

  • 1 tl

    savupaprikajauhetta

  • 1 tl

    kuivattua oreganoa

  • 1

    punasipuli

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2

    tuoretta punaista chiliä

  • 2

    kuivattua keskivahvaa punaista chiliä

  • 2-4 tl

    chipotle-chilitahnaa

  • 1

    kanelitanko

  • 2 rkl

    kookospalmusokeria

  • suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 800 g

    tomaattimurskaa

  • 2 dl

    lihalientä

  • 400 g

    kypsiä kidney- tai mustapapuja valutettuna

  • Tarjolle:

  • tortillalettuja (katso ohje Ruokalasta)

  • paputahnaa

  • guacamolea

  • ranskankermaa

  • korianteria

  • tuoretta chiliä

Valmistusohjeet

  1. Paloittele liha ja ruskista palat. Mausta ne juustokuminalla, savupaprikajauheella ja oreganolla. Laita lihat pataan ja lisää sinne lohkottu sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonnetut chilit ja chilitahna, kanelitanko, sokeria ja suolaa sekä pippuria. Kaada joukkoon tomaattimurska ja lihaliemi. Sekoita ja kiehauta pata kuumaksi.

  2. Kuumenna uuni 90-asteeseen ja nosta kiehuva pata uuniin noin 4-6 tunniksi. Sekoita joukkoon lopuksi pavut. Tarjoile ylikypsää lihaa tortillan täytteenä paputahnan ja muiden lisukkeiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit