Chili con carne

Chili con carne täyslihasta tehtynä on tuhtia tavaraa. Anna sen hautua uunin lämmössä useita tunteja. Makua se saa tuoreesta, kuivatusta ja savustetusta chilistä. Täydellinen täyte tacoille. Katso Ruokalan arkistosta myös miten tehdään itse tortillaletut.
  • yli 6 t
  • 6 annosta
  • 480 kcal / annos

Ainekset

1 kg
naudan lapaa tai etuselkää
voita paistamiseen
1 tl
juustokuminaa
1 tl
savupaprikajauhetta
1 tl
kuivattua oreganoa
1
punasipuli
4
valkosipulinkynttä
2
tuoretta punaista chiliä
2
kuivattua keskivahvaa punaista chiliä
2-4 tl
chipotle-chilitahnaa
1
kanelitanko
2 rkl
kookospalmusokeria
suolaa
mustapippuria myllystä
800 g
tomaattimurskaa
2 dl
lihalientä
400 g
kypsiä kidney- tai mustapapuja valutettuna
Tarjolle:
tortillalettuja (katso ohje Ruokalasta)
paputahnaa
guacamolea
ranskankermaa
korianteria
tuoretta chiliä

Valmistusohjeet

  1. Paloittele liha ja ruskista palat. Mausta ne juustokuminalla, savupaprikajauheella ja oreganolla. Laita lihat pataan ja lisää sinne lohkottu sipuli ja valkosipulinkynnet, hienonnetut chilit ja chilitahna, kanelitanko, sokeria ja suolaa sekä pippuria.

    Kaada joukkoon tomaattimurska ja lihaliemi. Sekoita ja kiehauta pata kuumaksi.
  2. Kuumenna uuni 90-asteeseen ja nosta kiehuva pata uuniin noin 4-6 tunniksi.

    Sekoita joukkoon lopuksi pavut. Tarjoile ylikypsää lihaa tortillan täytteenä paputahnan ja muiden lisukkeiden
    kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää