Italialainen lihapullapasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Italialainen lihapullapasta

Italialainen lihapullapasta on herkullista kotiruokaa. Yrttinen tomaattikastike maustaa lihapullat ja tekee niistä meheviä.

21.3.2014 14:50
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t 15 min
Energia615 kcal / annos

Ainekset

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 5

    oksaa silolehtistä persiljaa

  • 3 rkl

    hienoksi jauhettuja leipämuruja

  • 500 g

    sika-nautajauhelihaa

  • 1 dl

    raastettua parmesaanijuustoa

  • 1 dl

    raastettua pecorinojuustoa

  • suolaa

  • runsaasti mustapippuria myllystä

  • 1

    kananmuna

  • <b>Lisäksi:</b>

  • 6 dl

    haluamaasi tomaattikastiketta (itse tehtyä tai valmista)

  • 400 g

    pastaa

  • <b>Tomaattikastike:</b>

  • 400 g

    laadukasta tomaattimurskaa säilykkeenä

  • 400 g

    laadukkaita kuorittuja tomaatteja säilykkeenä esim. San Marzanon tomaatteja esim. Mutti-merkkisiä

  • Voit käyttää myös kypsiä tuoretomaatteja

  • 1 nippu

    tuoretta basilikaa

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • ripaus sokeria

  • ripaus hienoa merisuolaa

  • 2 rkl

    ekstra-neitsytoliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja. Sekoita taikinan ainekset yhteen ja anna turvota hetki kylmässä. Lihapullat pysyvät paremmin kasassa, kun valmistat ne kylmästä taikinasta.

  2. Kuumenna tomaattikastike kiehuvaksi laakeassa kasarissa. Näin lihapullat mahtuvat hyvin kastikkeen joukkoon, eikä niitä tarvitse kasata päällekäin. (Katso kastikkeen ohje alta.)

  3. Pyöritä pieniä tiiviitä lihapullia ja nostele ne tomaattikastikkeeseen kypsymään. Älä sekoita kastiketta paljon, muuten lihapullat hajoavat.

  4. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat kypsiä. Nosta yksi lusikalla kastikkeesta tarkistaaksesi kypsyys puolen tunnin jälkeen. Keitä pasta ja tarjoile se lihapullakastikkeen kanssa.

  5. <b>Tomaattikastikkeen valmistus:</b> Laadukkaista säilyketomaateista tehty kastike on todella hyvää. Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa soseeksi. Kaada kattilaan ja kuumenna. Kermaisen kastikkeen saat lisäämällä joukkoon 2 dl kermaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit