Reseptit

Italialainen lihapullapasta

Italialainen lihapullapasta on herkullista kotiruokaa. Yrttinen tomaattikastike maustaa lihapullat ja tekee niistä meheviä.
  • 1 t 15 min
  • 4 annosta
  • 615 kcal / annos

Ainekset

4
valkosipulinkynttä
5
oksaa silolehtistä persiljaa
3 rkl
hienoksi jauhettuja leipämuruja
500 g
sika-nautajauhelihaa
1 dl
raastettua parmesaanijuustoa
1 dl
raastettua pecorinojuustoa
suolaa
runsaasti mustapippuria myllystä
1
kananmuna
Lisäksi:
6 dl
haluamaasi tomaattikastiketta (itse tehtyä tai valmista)
400 g
pastaa
Tomaattikastike:
400 g
laadukasta tomaattimurskaa säilykkeenä
400 g
laadukkaita kuorittuja tomaatteja säilykkeenä esim. San Marzanon tomaatteja esim. Mutti-merkkisiä
Voit käyttää myös kypsiä tuoretomaatteja
1 nippu
tuoretta basilikaa
4
valkosipulinkynttä
ripaus sokeria
ripaus hienoa merisuolaa
2 rkl
ekstra-neitsytoliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja. Sekoita taikinan ainekset yhteen ja anna turvota hetki kylmässä. Lihapullat pysyvät paremmin kasassa, kun valmistat ne kylmästä taikinasta.

  2. Kuumenna tomaattikastike kiehuvaksi laakeassa kasarissa. Näin lihapullat mahtuvat hyvin kastikkeen joukkoon, eikä niitä tarvitse kasata päällekäin. (Katso kastikkeen ohje alta.)

  3. Pyöritä pieniä tiiviitä lihapullia ja nostele ne tomaattikastikkeeseen kypsymään. Älä sekoita kastiketta paljon, muuten lihapullat hajoavat.
  4. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia tai kunnes lihapullat ovat kypsiä. Nosta yksi lusikalla kastikkeesta tarkistaaksesi kypsyys puolen tunnin jälkeen.

    Keitä pasta ja tarjoile se lihapullakastikkeen kanssa.
  5. Tomaattikastikkeen valmistus:
    Laadukkaista säilyketomaateista tehty kastike on todella hyvää.

    Sekoita ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa
    soseeksi. Kaada kattilaan ja kuumenna. Kermaisen kastikkeen saat lisäämällä joukkoon 2 dl kermaa.

Kommentit

    Näytä lisää