Taimenmunakas piparjuuren kera

Tomi Björckin pitkän kaavan mukaan valmistetulla brunssilla syödään munia kolmella tavalla. Tässä munakkaassa makua on tuomassa savustettu taimen.
  • 4 annosta

Ainekset

8
kananmunaa
2 ½ dl
kuohukermaa
2 rkl
voita
1 rkl
oliiviöljyä
100 g
savustettua taimenta kuutioituna (tai lohta)
muutama rakuunan lehti
4
palaa tuoretta vaaleaa leipää
2 tl
raastettua piparjuurta
4 tl
taimenen mätiä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kulhossa kananmunat ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä voi ja öljy pannulla, älä ruskista. Lisää kananmunaseos ja sekoita varovasti puulastalla, kunnes kanamunat alkavat reunoilta hyytyä.
  2. Lisää taimen ja rakuunat tasaisesti kananmunamassan päälle. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes munakas on keskeltäkin hyytynyt. Tarjoile heti paahdetun leivän, piparjuuren ja mädin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää