Linssilasagne

Miten lasagne voikaan olla näin hyvää! Linssit tuovat siihen aivan uuden säväyksen. Linssilasagne maistuu varmasti myös perheen lihansyöjille.
  • 2 t
  • 8 annosta
  • 307 kcal / annos

Ainekset

1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2
sellerinvartta
1
porkkana
1 rkl
öljyä
1 rkl
yrttimausteseosta
suolaa
mustapippuria
400 g
laadukasta tomaattimurskaa
½ l
kasvislientä
250 g
punaisia linssejä
150 g:n
pussi pakastepinaattia
Kastike:
30 g
voita
30 g
jauhoja
5 dl
täysmaitoa
3 dl
voimakasta emmentaljuustoraastetta
2 dl
parmesaanijuustoa raasteena
8
levyä pinaattilasagnea

Valmistusohjeet

  1. Hienonna sipulit ja pilko selleri pieniksi kuutioksi. Raasta porkkana. Kuullota vihanneksia öljyssä kasarissa. Mausta. Lisää tomaattimurska ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi, lisää linssit ja pakastepinaatti.

    Anna poreilla miedolla lämmöllä, kunnes linssit ovat pehmeitä. Sekoittele välillä ja lisää nestettä tarvittaessa.
  2. Sulata voi pienessä kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita ja lisää maitoa pikkuhiljaa lorotellen. Vispaa koko ajan. Maito sakeutuu pikkuhiljaa. Ota kattila levyltä ja lisää juustoraasteet (säästä vähän pinnalle).
  3. Kauho vuoan pohjalle 1/3 linssikastikkeesta ja 1/3 juustokastikeesta. Lado päälle neljä lasagnelevyä. Jatka, kunnes aineet on käytetty. Ripottele päälle juustoraastetta.

    Paista 175 asteessa 40 minuuttia.

Kommentit

    Näytä lisää