Karamellisoidut possun ribsit

Tomi Björckin aasiahenkisessä menussa pääruokana on possun karamellisoituja ribsejä. Tahmeat ribsit vievät kielen mennessään.
  • 4 annosta

Ainekset

2 kg
possun ribsejä
1 ½ dl
possukaramellia (ohje alla)
2 tl
togarashi-mausteseosta (saa japanilaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)
2 tl
seesaminsiemeniä
kevätsipulia
½ dl
öljyä paistamiseen
Haudutusliemi:
1 l
vettä
1
valkosipuli
pieni pala inkivääriä
1
korianterin juuri
2
valkopippuria
4
tähtianista
1 dl
sokeria
2 dl
valkoviiniä
4 dl
soijakastiketta
½ dl
osterikastiketta
Possukaramelli:
2 ½ dl
lihan haudutuslientä
½ dl
miriniä
½ dl
soijaa
400 g
sokeria
1 dl
vettä

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla haudutusliemi. Kiehauta kaikki ainekset
    yhdessä kattilassa. Lisää ribsit liemeen ja hauduta niitä
    kattilassa tai uunivuoassa 160-asteisessa uunissa 2-3 tuntia, kunnes liha on pehmeää.

    Nosta lihat kuivumaan ja jäähtymään ritilälle. Siivilöi liemi
    talteen karamellia varten.
  2. Valmista possukaramelli. Kuori rasva haudutusliemen
    päältä ja laita kattilaan, lisää soija ja mirin. Kiehauta.

    Mittaa toiseen kattilaan sokeri ja vesi. Lämmitä hiljalleen niin, että sokeri sulaa. Kuumenna, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua. Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää vähän vettä. Sokeri on sopivan karamellisoitunutta, kun se alkaa tummua ja tuoksua paahtuneelta.

    Lisää kiehautettu liemi karamellin joukkoon varovasti. Huomioi, että karamelli kuplii alkuun voimakkaasti ja on kuumaa. Kiehauta seos kertaalleen. Näin saat siitä paksua karamellia.
  3. Leikkaa jäähtyneet ribsit luiden välistä paloiksi. Voit grillata ribsit tässä vaiheessa kuumassa grillissä rapeiksi tai paistaa runsaassa öljyssä.
  4. Kuumenna öljy syvässä paistinpannussa kuumaksi. Lisää ribsit varovasti joukkoon. Pyörittele hyvin, jotta saat rapean pinnan. Kaada ylimääräinen öljy pois.

    Yhdistä karamelliseos, togarashi, seesaminsiemenet ja ohuiksi renkaiksi leikattu kevätsipuli ja kaada ribsien päälle.

Kommentit

    Näytä lisää