Misolla marinoitua kalaa ja päärynä-sellerisalaattia

Tomi Björckin misomarinoitu mausteinen kala sopii aasialaishenkiseen noutopöytään.

3.4.2014 8:02
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 400 g

    ruodotonta lohifileetä

  • 50 g

    valkoista Saikyo-misoa

  • ½ dl

    sakea

  • 1 dl

    miriniä

  • 2 rkl

    kevyttä soijakastiketta

  • päärynä-sellerisalaattia (ohje alla)

  • 2 rkl

    taimenen mätiä

  • bonito-lastuja

  • dashilientä (ohje alla)

  • Dashiliemi:

  • 2 dl

    vettä

  • 10 g

    sashipulveria

  • 2 rkl

    soijaa

  • 2 rkl

    miriniä

  • pala kombua

  • Päärynä-sellerisalaatti:

  • 1

    päärynä

  • 2

    varsisellerin vartta

  • puolikas fenkoli

  • ½ dl

    saksanpähkinöitä

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla dashiliemi. Kiehauta kattilassa vesi, dashipulveri, soija ja mirini. Anna jäähtyä ja lisää kombu. Valmista sitten salaatti. Leikkaa päärynä, varsisellerit ja fenkolit ohuiksi siivuiksi. Paahda pähkinät kuivalla pannulla, murskaa ne. Yhdistä ainekset kulhossa. Lisää pari ruokalusikallista dashilientä ja sekoita. Jätä maustumaan. Leikkaa lohi paloiksi ja pyörittele palat kauttaaltaan marinadissa. Laita sivuun maustumaan ainakin tunniksi. Pyyhi marinadi lohen pinnasta. Paista paloja pannulla ensin nahkapuoli alaspäin noin 3-4 minuuttia, käännä ja kypsennä loppuun miedolla lämmöllä. Asettele lohet lautaselle, laita päärynäsalaatti päälle ja koristele taimenenmädillä sekä bonitolastuilla. Tarjoa kuuman dashiliemen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit