Valkoinen parsakeitto

Valkoisesta parsasta tehty keitto on ylellisen makuinen. Se sopii hyvin keväisen illallisen alkupalaksi.
  • 20 min
  • 4 annosta
  • 190 kcal / annos

Ainekset

500 g
valkoista parsaa
4 dl
vettä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
2
salottisipulia
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
voita
2 dl
kuohukermaa
2 tl
sitruunamehua
suolaa ja pippuria
Koristeeksi:
parsan nuput ja vesikrassia

Valmistusohjeet

  1. Huuhtaise parsat ja kuori ne ohuelti. Taita puumainen
    kantaosa pois. Keitä halutessasi liemi kuorista. Voit käyttää myös kasvislientä pelkästään.

    Keitä kuorista liemi veden, suolan ja sokerin kanssa noin 10 min, siivilöi liemi.
  2. Hienonna sipulit, irrota parsasta nuput ja pilko varret.

    Kuullota sipuleita voissa kattilassa.
  3. Lisää parsan varret, nuput sekä liemi. Keitä noin 10 min. Ota nuput talteen koristelua varten. Soseuta keitto ja lisää kerma sekä mausteet. Kuumenna.

    Koristele keitto parsan nupuilla ja vesikrassilla.

Kommentit

    Näytä lisää