Reseptit

Aasialainen sienikeitto

Kevyt aasialainen sienikeitto on maukas. Liemi saa makua aasialaisista mausteista.
  • 20 min
  • 4 annosta
  • 241 kcal / annos

Ainekset

8 dl
kana- tai kasvislientä
1
sipuli
3 cm:n
pala inkivääriä
1
punainen chili
2
sitruunaruohon vartta
1
limetin mehu
2 tl
thaimaalaista kalakastiketta
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
pippuria
200 g
siitake- tai herkkusieniä
100 g
kypsiä herneitä tai soijapapuja
100 g
riisinuudelia
nippu thaibasilikan tai mintun lehtiä
300 g
maustamatonta tofua

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Hienonna sipuli, inkivääri, chili ja
    sitruunaruoho ja lisää ne liemeen. Lisää limettimehu ja
    kalakastike. Anna kiehua viisi minuuttia.

  2. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Pilko sienet keittoon ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.

    Lisää keittoon peratut kypsät herneet, nuudelit ja silputut yrtit, ja anna keiton kiehahtaa.

  3. Lisää kuutioitu tofu ja kuumenna. Lisää tarvittaessa limettimehua ja kalakastiketta.

Kommentit

    Näytä lisää