Aasialainen sienikeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Aasialainen sienikeitto

Kevyt aasialainen sienikeitto on maukas. Liemi saa makua aasialaisista mausteista.

7.4.2014 14:58
Määrä4 annosta
Valmistusaika20 min
Energia241 kcal / annos

Ainekset

  • 8 dl

    kana- tai kasvislientä

  • 1

    sipuli

  • 3 cm:n

    pala inkivääriä

  • 1

    punainen chili

  • 2

    sitruunaruohon vartta

  • 1

    limetin mehu

  • 2 tl

    thaimaalaista kalakastiketta

  • 1 tl

    suolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • pippuria

  • 200 g

    siitake- tai herkkusieniä

  • 100 g

    kypsiä herneitä tai soijapapuja

  • 100 g

    riisinuudelia

  • nippu thaibasilikan tai mintun lehtiä

  • 300 g

    maustamatonta tofua

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna liemi kiehuvaksi. Hienonna sipuli, inkivääri, chili ja sitruunaruoho ja lisää ne liemeen. Lisää limettimehu ja kalakastike. Anna kiehua viisi minuuttia.

  2. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Pilko sienet keittoon ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää keittoon peratut kypsät herneet, nuudelit ja silputut yrtit, ja anna keiton kiehahtaa.

  3. Lisää kuutioitu tofu ja kuumenna. Lisää tarvittaessa limettimehua ja kalakastiketta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit