Italialainen avattu lammaspaisti

Avattu lammaspaisti valmistuu nopeasti. Jätä se roseeksi sisältä, niin se on mehevimmillään.
  • 4 annosta

Ainekset

1
lammaspaisti, josta luu ja ylimääräinen rasva on poistettu
Mausteet:
4-6
valkosipulia
1
nippu timjamia
muutama oksa rosmariinia
mustapippuria
suolaa
2-3 rkl
tummaa balsamiviinietikkaa

Valmistusohjeet

  1. Ota liha pari tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 220 asteeseen. Tee paistin sisälle viiltoja, jotta saat avattua paistin levyksi.

    Siivuta valkosipulit ja hienonna yrtit. Työnnä valkosipulisiivuja lihan koloihin tai tee veitsellä pieniä reikiä mihin saat valkosipulisiivut piiloon. Hiero lihan pintaan yrtit ja mausteet sekä pirskottele päälle etikka.

  2. Nosta paisti uunivuokaan ja työnnä siihen lihan paistolämpömittari.

    Paista sitä n. 15 minuuttia kuumassa uunissa ja laske lämpö 120 asteeseen. Jatka paistamista noin 40 minuuttia tai kunnes sisälämpömittari näyttää 57- 70 astetta, riippuen minkä kypsyistä lihaa haluat. Paistoaika riippuu paistin koosta ja sen paksuudesta.

Kommentit

    Näytä lisää