Mausteiset karitsanpotkat

Mausteiset lampaanpotkat muhivat padassa ylikypsiksi. Tämä ruoka sopii myös pääsiäispöytään.

14.4.2014 11:29
Määrä4 annosta
Valmistusaika6-8 tuntia

Ainekset

  • 2

    lampaanpotkaa

  • 2 rkl

    öljyä

  • suolaa

  • pippuria

  • 3

    sipulia

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2 tl

    korianterinsiemeniä

  • 2 tl

    juustokuminansiemeniä

  • 1 tl

    kanelia

  • 1 tl

    kurkumaa

  • 1 tl

    chilihiutaleita

  • 1

    appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu

  • lihalientä tai muuta nestettä

  • 5

    kuivattua taatelia

  • 5

    kuivattua aprikoosia

  • korianteria

  • paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohjeet

  1. Ota lihat pari tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Ruskista potkat parissa erässä öljyssä paistinpannulla. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Siirrä uunivuokaan.

  2. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja hauduta sipulit pehmeiksi. Hienonna mausteet huhmareessa. Lisää mausteet pannulle, kuumenna hetki. Kaada sipulimausteseos lihojen päälle.

  3. Kaada lihaliemi pannulle, kiehauta ja kaada pataan. Raasta appelsiininkuori ja lisää raaste ruokaan. Puserra sekaan appelsiinimehu. Poista taateleista kivet. Lisää taatelit ja aprikoosit pataan.

  4. Peitä astia kannella ja pane 225-asteiseen uuniin. Kun liemi alkaa kiehua, laske lämpö 90 asteeseen. Anna ruoan muhia 4-6 tai yön yli. Lisää koristeeksi tuoretta korianteria tai paahdettuja mantelilastuja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit