Ainekset
2
lampaanpotkaa
2 rkl
öljyä
suolaa
pippuria
3
sipulia
4
valkosipulinkynttä
2 tl
korianterinsiemeniä
2 tl
juustokuminansiemeniä
1 tl
kanelia
1 tl
kurkumaa
1 tl
chilihiutaleita
1
appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
lihalientä tai muuta nestettä
5
kuivattua taatelia
5
kuivattua aprikoosia
korianteria
paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohjeet
Ota lihat pari tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön. Ruskista potkat parissa erässä öljyssä paistinpannulla. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Siirrä uunivuokaan.
Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja hauduta sipulit pehmeiksi. Hienonna mausteet huhmareessa. Lisää mausteet pannulle, kuumenna hetki. Kaada sipulimausteseos lihojen päälle.
Kaada lihaliemi pannulle, kiehauta ja kaada pataan. Raasta appelsiininkuori ja lisää raaste ruokaan. Puserra sekaan appelsiinimehu. Poista taateleista kivet. Lisää taatelit ja aprikoosit pataan.
Peitä astia kannella ja pane 225-asteiseen uuniin. Kun liemi alkaa kiehua, laske lämpö 90 asteeseen. Anna ruoan muhia 4-6 tai yön yli. Lisää koristeeksi tuoretta korianteria tai paahdettuja mantelilastuja.