Passionhedelmätorttu

Tomi Björckin herkullinen hedelmätorttu saa makua eksoottisesta passionhedelmästä.
  • 12 annosta

Ainekset

Piirakkapohja: Piirakkapohja:
280 g
voita
2 dl
tomusokeria
4 ½ dl
vehnäjauhoja
½ dl
maissijauhoja
3
munankeltuaista
Lisäksi:
merisuolaa painoksi
Täyte:
1 dl
passionmehua tai -pyreetä
1
sitruunan mehu ja raastettu kuori
3 dl
kermaa
4 ½ dl
sokeria
8
kananmunaa
2
munankeltuaista
Koristeeksi:
passionhedelmän hedelmälihaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin pohja. Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi
    vaahdoksi. Lisää jauhot. Lisää keltuaiset ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi vetäytymään.

  2. Kauli taikina vehnäjauhojen avulla noin sentin paksuiseksi
    laataksi. Muotoile se piirakkavuokaan (halkaisija noin 24 cm).

    Laita päälle leivinpaperi ja merisuolaa painoksi pohjan päälle.

    Paista pohjaa uunin alaosassa 200 asteessa noin vartti.

  3. Valmista täyte. Vatkaa kaikki ainekset kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Kypsennä massa vesihauteessa 62 asteeseen.

    Kaada massa siivilän läpi esipaistetun piiraspohjan päälle. Jatka kypsennystä 120 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt. Noin puoli tuntia yleensä riittää. Nosta piiras jäähtymään.

    Kun se on jäähtynyt, nosta se vielä hetkeksi jääkaappiin hyytymään. Jos haluat jälkkäristä ekstramakean, pyöräytä vielä vaniljajäätelöpallot piiraan kylkeen ja koristele annokset passionhedelmällä.

Kommentit

    Näytä lisää