Reseptit

Porsasta salvialla ja parmesaanilla maustettuna

Tomi Björckin friteerattu possu leivitetään pankolla ja tarjoillaan raikkaan fenkolisalaatin kanssa.
  • 1 t
  • 4 annosta

Ainekset

800 g
rypsiporsaan ulkofileetä
4 rkl
sinappia
suolaa, pippuria
200 g
parmesaania
1 dl
hienoksi hakattua salviaa
Panerointi:
2 dl
vehnäjauhoja
4
kananmunaa
2 dl
pankojauhoja (japanilainen korppujauho)
Lisäksi:
1 l
rypsiöljyä friteeramiseen

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla porsas. Leikkaa ulkofilee noin 100 g paloiksi, paine ohuemmaksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

    Levitä sinappia lihojen pintaan. Raasta parmesaanijuusto karkeaksi raasteeksi. Pilko salvia hienoksi. Pyörittele lihat
    parmesaaniraasteessa ja salviassa. Anna maustua noin 30
    minuuttia.
  2. Kuumenna öljy kattilassa 175 asteeseen.

    Leivitä ulkofileet - pyöritä ne ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja pankojauhossa. Uppopaista possut noin 4-5 minuutin ajan öljyssä.

    Koristele annokset vielä salvialla ja parmesaanilastuilla.

Kommentit

    Näytä lisää