Vadelmavaahtokarkki

Tomi Björckin vaahtokarkit maistuvat vadelmalle.

Ainekset

5,8 dl
sokeria
100 g
glukoosia
1 ½ dl
vadelmamehua
4
valkuaista
8
liivatelehteä

Valmistusohjeet

  1. Vaahdota valkuaiset paksuksi vaahdoksi.

    Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

    Sulata ne sitten vesitilkassa kattilassa. Kuumenna kattilassa sokeri, glukoosi ja vadelmamehu 130 asteeseen. Anna seoksen hetken jäähtyä, lisää sitten valkuaisvaahto
    ja liivatteet. Sekoitat tasaiseksi.

  2. Kaada massa matalaan astiaan hyytymään. Anna hyytyä
    huoneenlämmössä. Vuoraa tuorekelmulla vuoka ja laita se vielä hetkeksi jääkaappiin. Leikkaa hyytyneestä massasta halutun kokoisia karkkeja.

Kommentit

    Näytä lisää