Churrot

Churrot ovat pitkulaisia munkkeja. Ne uppopaistetaan ja kieritellään sokeri-kaneliseoksessa. Espanjassa churrot tarjoillaan kuuman kaakaon tai suklaajuoman kanssa ja Meksikossa churroja tarjoillaan illalla kadulla. Churrot ovatkin herkullinen jälkiruoka kadulla nautitun taco-illallisen jälkeen.

Ainekset

2 ½ dl
vettä
100 g
voita
hyppysellinen suolaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
3
kananmunaa
Paistamiseen:
1 l
rypsiöljyä
Pinnalle:
½ dl
erikoishienoa sokeria
2 tl
kanelia

Valmistusohjeet

  1. Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä.
  2. Vatkaa munat toisessa kulhossa kevyesti vaahdoksi. Kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin, josta leikkaat kulman pois. Voit pursottaa taikinan myös tähtityllan läpi, näin churroon tulee tähden muoto.
  3. Kuumenna öljy uppopaistamista varten suurehkossa kattilassa. Kuumenna öljy 180 asteeseen. Tiedät, että se on tarpeeksi kuumaa, kun siihen pudotettu taikinapala nousee heti pintaan ja öljy alkaa voimakkaasti kuplia.

    Pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia tankoja tai yksi iso rulla, joka voi paistamisen jälkeen pilkkoa. Varo, ettei taikinapussi koske kuumaan öljyyn. Käännä paistamisen puolivälissä. Churro on kypsä, kun se on kauniin ruskea.
  4. Nosta churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja kääntele ne sitten sokeri-kaneliseoksessa. Tarjoile suklaakaakaon kanssa kuumina.

Kommentit

    Näytä lisää

    Luetuimmat Reseptit