Paahdettu perunasalaatti

Paahdettu perunasalaatti sopii kesäruoaksi. Paista perunat kuorineen niin saat niihin ainutlaatuisen maun.
  • 1 t
  • 4 annosta
  • 200 kcal / annos

Ainekset

800 g
varhaisperunoita
½ dl
oliiviöljyä
2 rkl
sitruunamehua ja 1 tl raastettua sitruunankuorta
2 tl
rouheista suolaa
pari rouhaisua mustapippuria myllystä
Lisäksi:
nippu rucolaa
nippu basilikanlehtiä
30 g:n
pala parmesaania
10
aurinkokuivattua tomaattia

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat huolellisesti. Halkaise suurimmat ja jätä pienet kokonaisiksi. Valitse jo ostaessa mahdollisimman pieniä perunoita, niin niitä ei tarvitse halkaista. Sekoita perunoiden joukkoon öljy, sitruunamehu, -kuori, suola ja pippuri.

  2. Levitä perunat pellille ja paista noin 25 minuuttia tai kunnes
    perunat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta. Anna jäähtyä vähän.

    Hienonna rucola ja basilika. Sekoita ne perunoiden joukkoon. Siivuta aurinkokuivatut tomaatit ja leikkaa juustosta ohuita siivuja kuorimaveitsellä. Yhdistä aineet ja tarjoile perunasalaatti grilliruoan lisukkeena.

Kommentit

    Näytä lisää