Reseptit
Paahdettu perunasalaatti

Paahdettu perunasalaatti
Paahdettu perunasalaatti sopii kesäruoaksi. Paista perunat kuorineen niin saat niihin ainutlaatuisen maun.
- 1 t
- 4 annosta
- 200 kcal / annos
Ainekset
- 800 g
- varhaisperunoita
- ½ dl
- oliiviöljyä
- 2 rkl
- sitruunamehua ja 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 tl
- rouheista suolaa
- pari rouhaisua mustapippuria myllystä
- Lisäksi:
- nippu rucolaa
- nippu basilikanlehtiä
- 30 g:n
- pala parmesaania
- 10
- aurinkokuivattua tomaattia
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese perunat huolellisesti. Halkaise suurimmat ja jätä pienet kokonaisiksi. Valitse jo ostaessa mahdollisimman pieniä perunoita, niin niitä ei tarvitse halkaista. Sekoita perunoiden joukkoon öljy, sitruunamehu, -kuori, suola ja pippuri.
- Levitä perunat pellille ja paista noin 25 minuuttia tai kunnes
perunat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunoiden koosta. Anna jäähtyä vähän.
Hienonna rucola ja basilika. Sekoita ne perunoiden joukkoon. Siivuta aurinkokuivatut tomaatit ja leikkaa juustosta ohuita siivuja kuorimaveitsellä. Yhdistä aineet ja tarjoile perunasalaatti grilliruoan lisukkeena.
- kasvis
- peruna
- lisäkeruoka
- pikkuruoka
- salaatti
- brunssi
- juusto
- Juhannus
- Kesä
- Kesäjuhlat
- Kevät
- Vihannekset
- Vappu
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää