Grillattuja jättirapuja ja kookoskastiketta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Grillattuja jättirapuja ja kookoskastiketta

Tomi Björckin aasialaisessa teemamenussa herkutellaan alkupalaksi grillatuilla ravuilla ja kookoskastikkeella.

2.5.2014 10:34
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min

Ainekset

  • 8 kpl

    kokonaisia tiikerirapuja

  • Kookoskastike:

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 4 rkl

    maapähkinöitä

  • 2 dl

    raastettua kookoksenlihaa (pakasteena, saa hyvin varustetuista

  • aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)

  • voit käyttää myös kookoshiutaleita

  • 2 rkl

    chiliöljyä

  • 1 rkl

    katkaraputahnaa aasialaisia (saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)

  • 2-4 isoa

    kuivattua punaista chiliä

  • 2 dl

    kookosmaitoa

  • 2 tl

    kalakastiketta

  • 2 tl

    osterikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla kookoskastike. Leikkaa valkosipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet, maapähkinät sekä katkaraputahna paahtumaan pieneen vuokaan uuniin 160 asteeseen 10-15 minuutiksi. Seos on sopivasti paahtunutta, kun siitä on tullut kullanruskeaa. Anna seoksen jäähtyä hetki.

  2. Murskaa se sitten morttelissa tai tehosekoittimella muiden kastikeainesten kanssa tahnaksi. Kypsennä kastiketta vielä keittäen tahnaa kookosmaidossa noin 10 minuutin ajan koko ajan hämmentäen. Mausta kala- ja osterikastikkeella. Grillaa ravut grillissä tai paistinpannulla kypsiksi. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit