Grillattuja jättirapuja ja kookoskastiketta

Tomi Björckin aasialaisessa teemamenussa herkutellaan alkupalaksi grillatuilla ravuilla ja kookoskastikkeella.
  • 30 min
  • 4 annosta

Ainekset

8 kpl
kokonaisia tiikerirapuja
Kookoskastike:
3
valkosipulinkynttä
4 rkl
maapähkinöitä
2 dl
raastettua kookoksenlihaa (pakasteena, saa hyvin varustetuista
aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)
voit käyttää myös kookoshiutaleita
2 rkl
chiliöljyä
1 rkl
katkaraputahnaa aasialaisia (saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)
2-4 isoa
kuivattua punaista chiliä
2 dl
kookosmaitoa
2 tl
kalakastiketta
2 tl
osterikastiketta

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla kookoskastike. Leikkaa valkosipuli
    ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet, maapähkinät sekä katkaraputahna paahtumaan pieneen vuokaan uuniin 160 asteeseen 10-15 minuutiksi. Seos on sopivasti paahtunutta, kun siitä on tullut kullanruskeaa. Anna seoksen jäähtyä hetki.

  2. Murskaa se sitten morttelissa tai tehosekoittimella muiden kastikeainesten kanssa tahnaksi.

    Kypsennä kastiketta vielä keittäen tahnaa kookosmaidossa
    noin 10 minuutin ajan koko ajan hämmentäen. Mausta kala- ja osterikastikkeella.

    Grillaa ravut grillissä tai paistinpannulla kypsiksi. Tarjoile kastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää