Vihreää currya ja ylikypsää porsasta

Tomi Björckin aasialaisessa teemamenussa syödään pääruoaksi ylikypsää possua vihreässä currykastikkeessa.
  • n. 6 tuntia
  • 4

Ainekset

800 g:n
pala kassleria
suolaa
pippuria
Curry:
10-15
pitkää vihreää chiliä
3
salottisipulia
9
valkosipulinkynttä
1
galagaljuuri tai 2 tl galangaljuuritahnaa
2
sitruunaruohoa
1 tl
kurkumajauhetta tai pala tuoretta
1
limetin raastettu kuori
5
korianterin juurta (aasialaisia elintarvikkeita myyvien liikkeiden tuoreessa korianterissa on juuret mukana)
1 rkl
suolaa
Mausteseos:
5
Balin pippuria
1 rkl
korianterin siemeniä
1 rkl
fenkolin siemeniä
Lisäksi pannulle:
1 dl
kookosöljyä
3
kaffirlimetinlehteä
2 rkl
osterikastiketta
3 rkl
kalakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Suolaa ja pippuroi possu. Nosta se kannelliseen uunivuokaan ja anna paistua ylikypsäksi 90 asteisessa uunissa noin 4-6 tuntia. Kuutioi liha tai revi se haarukalla hienoksi. Tarjoile currykastikkeen kanssa.

  2. Valmista curry. Paloittele chilit, salottisipuli, valkosipulinkynnet, galangaljuuri, sitruunaruoho, kurkuma ja korianterinjuuret pieniksi. Murskaa palat sitten vielä morttelissa. Raasta mukaan limen kuori ja lisää mukaan suola. Jos haluat tahnasta oikein hienoa, laita se vielä yleiskoneeseen ja jauha pieneksi.

  3. Valmista sitten kuivamausteseos. Paahda mausteet pannulla ja hienonna morttelissa.

    Laita 1 dl kookosöljyä pannulle ja kaada currytahna päälle. Lisää pannuun limenlehdet, kuivamausteseos, osteri- ja kalakastike. Kypsennä kattilassa sekoittaen noin 15 minuuttia. Tarjoile kastike ylikypsän possun kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää