Vihreää currya ja ylikypsää porsasta - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vihreää currya ja ylikypsää porsasta

Tomi Björckin aasialaisessa teemamenussa syödään pääruoaksi ylikypsää possua vihreässä currykastikkeessa.

2.5.2014 10:45
Määrä4
Valmistusaikan. 6 tuntia

Ainekset

  • 800 g:n

    pala kassleria

  • suolaa

  • pippuria

  • <b>Curry:</b>

  • 10-15

    pitkää vihreää chiliä

  • 3

    salottisipulia

  • 9

    valkosipulinkynttä

  • 1

    galagaljuuri tai 2 tl galangaljuuritahnaa

  • 2

    sitruunaruohoa

  • 1 tl

    kurkumajauhetta tai pala tuoretta

  • 1

    limetin raastettu kuori

  • 5

    korianterin juurta (aasialaisia elintarvikkeita myyvien liikkeiden tuoreessa korianterissa on juuret mukana)

  • 1 rkl

    suolaa

  • <b>Mausteseos:</b>

  • 5

    Balin pippuria

  • 1 rkl

    korianterin siemeniä

  • 1 rkl

    fenkolin siemeniä

  • <b>Lisäksi pannulle:</b>

  • 1 dl

    kookosöljyä

  • 3

    kaffirlimetinlehteä

  • 2 rkl

    osterikastiketta

  • 3 rkl

    kalakastiketta

Valmistusohjeet

  1. Suolaa ja pippuroi possu. Nosta se kannelliseen uunivuokaan ja anna paistua ylikypsäksi 90 asteisessa uunissa noin 4-6 tuntia. Kuutioi liha tai revi se haarukalla hienoksi. Tarjoile currykastikkeen kanssa.

  2. Valmista curry. Paloittele chilit, salottisipuli, valkosipulinkynnet, galangaljuuri, sitruunaruoho, kurkuma ja korianterinjuuret pieniksi. Murskaa palat sitten vielä morttelissa. Raasta mukaan limen kuori ja lisää mukaan suola. Jos haluat tahnasta oikein hienoa, laita se vielä yleiskoneeseen ja jauha pieneksi.

  3. Valmista sitten kuivamausteseos. Paahda mausteet pannulla ja hienonna morttelissa. Laita 1 dl kookosöljyä pannulle ja kaada currytahna päälle. Lisää pannuun limenlehdet, kuivamausteseos, osteri- ja kalakastike. Kypsennä kattilassa sekoittaen noin 15 minuuttia. Tarjoile kastike ylikypsän possun kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit