Kalapihvit ja munakastike

Perinteinen munakastike kruunaa kalapihvit.
  • 45 min
  • 4 annosta
  • 502 kcal / annos

Ainekset

600 g
vaaleaa kalaa putsattuna ja ruodottomana
1
sipuli
1 nippu
ruohosipulia
½
sitruunan raastettu kuori ja 1 rkl puristettua mehua
2 dl
kermaa
2
munaa
2 rkl
perunajauhoja
Munakastike:
2 rkl
voita
1
sipuli hienonnettuna
3 rkl
vehnäjauhoja
5 dl
maitoa
suolaa ja valkopippuria
3-4
kovaksi keitettyä munaa
1 rkl
hienonnettua tilliä

Valmistusohjeet

  1. Keitä ensin munakastikkeen munat ja putsaa kala ruodoista. Tee munakastike valmiiksi ennen pihvejä.

    Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulisilppu. Lisää jauhot ja sekoita. Lisää maito vähitellen. Anna hautua 10 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää mausteet ja haarukalla murskatut munat. Lisää lopuksi tilli.
  2. Sekoita kalapihviainekset tehosekoittimessa massaksi. Sekoita joukkoon lopuksi perunajauhot.

    Paista pieniä pihvejä voissa lettupannulla molemmilta puolilta, kunnes pihvi on kiinteä.

  3. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja munakastikkeen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää