Vihreä kevätpiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Vihreä kevätpiirakka

Vihreä kevätpiirakka sopii kevyeksi iltaruuaksi.

5.5.2014 7:45
Määrä4 annosta
Valmistusaika1 t 30 min
Energia380 kcal / annos

Ainekset

  • 1

    iso levy n. 400 g lehtitaikinaa

  • 1 dl

    kreikkalaista jogurttia

  • 100 g

    pehmeää vuohenjuustoa

  • ½ dl

    juustoraastetta

  • 1 rkl

    yrttimausteseosta

  • suolaa ja pippuria

  • 1

    pieni kesäkurpitsa

  • Päälle lopuksi:

  • 1 dl

    herneitä

  • nippu viinisuolaheinää tai voikukanlehtiä tai

  • muita vihreitä villiyrttejä

  • yrttejä esim. basilikaa tai persiljaa

  • oliiviöljyä ja etikkaa

  • laadukasta sormisuolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Sulata piirakkataikina ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille. Kuumenna uuni alalämmölle 200 asteeseen. Sekoita jogurtti ja juustot, mausta. Levitä piirakkapohjan päälle.

  2. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Nostele siivut piirakan päälle. Paista 12 minuuttia alalämmöllä ja laske lämpö tasalämpöön 175 asteeseen ja paista 35 minuuttia. Anna jäähtyä vähän. Lisää piirakan päälle herneet, viinisuolaheinä ja yrtit. Pirskottele päälle öljy ja etikka. Mausta suolalla ja pippurilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit