Vihreä kevätpiirakka

Vihreä kevätpiirakka sopii kevyeksi iltaruuaksi.
  • 1 t 30 min
  • 4 annosta
  • 380 kcal / annos

Ainekset

1
iso levy n. 400 g lehtitaikinaa
1 dl
kreikkalaista jogurttia
100 g
pehmeää vuohenjuustoa
½ dl
juustoraastetta
1 rkl
yrttimausteseosta
suolaa ja pippuria
1
pieni kesäkurpitsa
Päälle lopuksi:
1 dl
herneitä
nippu viinisuolaheinää tai voikukanlehtiä tai
muita vihreitä villiyrttejä
yrttejä esim. basilikaa tai persiljaa
oliiviöljyä ja etikkaa
laadukasta sormisuolaa ja pippuria

Valmistusohjeet

  1. Sulata piirakkataikina ja painele se vuoan pohjalle ja
    reunoille. Kuumenna uuni alalämmölle 200 asteeseen. Sekoita jogurtti ja juustot, mausta. Levitä piirakkapohjan päälle.

  2. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi. Nostele siivut piirakan päälle. Paista 12 minuuttia alalämmöllä ja laske lämpö tasalämpöön 175 asteeseen ja paista 35 minuuttia. Anna jäähtyä vähän.

    Lisää piirakan päälle herneet, viinisuolaheinä ja yrtit. Pirskottele päälle öljy ja etikka. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit

    Näytä lisää