Punajuuria ja savustettua jogurttia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Punajuuria ja savustettua jogurttia

Tomi Björckin vegemenun alkupalana on punajuuria savustetulla jogurtilla. Jännittävän kokonaisuuden kruunaavat hasselpähkinät.

8.5.2014 8:40
Määrä8 annosta
Valmistusaika1 t

Ainekset

  • 2 dl

    maustamatonta jogurttia

  • 1

    sitruunan mehu

  • 1 kg

    punajuuria

  • 1 rkl

    voita

  • suolaa

  • pippuria

  • 10

    salvian lehteä

  • 2 rkl

    hasselpähkinöitä

  • tuoreita yrttejä koristeeksi

Valmistusohjeet

  1. Aloita valmistamalla jogurtti. Valuta jogurttia yön yli siivilän ja keittiöharson läpi. Näin neste jää alempaan astiaan. Levitä jogurtti laakeaan astiaan, joka mahtuu savustuspönttöön. Savusta jogurttia kevyesti noin 2 minuutin ajan. Kaada kulhoon, lisää sitruunamehu ja vatkaa voimakkaasti. Voit tehdä savustuksen myös kotikäyttöön tehdyssä savustuspussissa. Jogurtin voi tarjoilla annoksen kanssa myös sellaisenaan ilman savustusta.

  2. Paahda kokonaiset punajuuret uunissa kypsiksi. Noin 45 minuuttia yleensä riittää, riippuen punajuurien koosta - kokeile punajuurien kypsyyttä haarukalla. Jäähdytä paahdettuja punajuuria vähän ja kuori sitten.

  3. Ota pari punajuurta ja tee niistä hienoa sosetta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää pyreen joukkoon 1 rkl voita ja sekoita tasaiseksi. Leikkaa loput punajuuret haluamaasi muotoon. Mausta suolalla ja pippurilla oman makusi mukaan.

  4. Murskaa pähkinät. Tarjoile lämpimät punajuuret pyreen, jogurtin, pähkinöiden, salvian ja muiden haluamiesi yrttien kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit