Reseptit

Fenkolirisotto

Tomi Björckin risotto saa makua fenkolisoseesta.
  • 30 min
  • 4 annosta

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
250 g
risottoriisiä
2
timjamin oksaa
4 rkl
öljyä
4 rkl
voita
1
sitruuna
100 g
parmesaania
1 l
kasvis- tai kanalientä
1 dl
valkoviiniä
2 dl
fenkolipyreetä (ohje alla)
Fenkolipyree:
2
fenkolia
1
sipuli
4 rkl
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
2 rkl
voita
Koristeeksi:
mandoliinilla ohueksi leikattua
fenkolia ja kuutioitua kaltattua tomaattia sekä yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin pyree. Leikkaa fenkoli ja sipuli reiluiksi paloiksi. Laita palat uunivuokaan ja lisää oliiviöljy päälle. Paahda 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Mausta. Valuta öljy pois ja soseuta sauvasekoittimella voin kanssa.

    Valmista risotto. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kaada lämpimään kattilaan riisi, öljy, voi, pilkotut sipulit ja timjami.
  2. Kuumenna toisessa kattilassa kanaliemi.

    Lisää riisien joukkoon valkoviini ja anna kypsyä, kunnes viini haihtuu. Lisää sitten kanalientä aina noin 2 dl kerrallaan. Hämmentele risottoa samalla. Ota timjamin oksat pois.

    Lisää pieni nokare voita ja suolaa. Raasta sitruunan kuori ja parmesaanijuusto. Lisää ne risoton joukkoon. Purista lopuksi joukkoon vielä sitruunan mehu. Sekoita risottoa koko ajan rauhallisesti, jotta riisien rakenne ei mene rikki. Lisää lopuksi fenkolipyree ja sekoita.

    Koristele mandoliinilla ohueksi leikatulla fenkolilla, kuutioidulla kaltatulla tomaatilla ja yrteillä.

Kommentit

    Näytä lisää