Baba ganoush eli munakoisotahna - Reseptit - Ilta-Sanomat

Baba ganoush eli munakoisotahna

Kuumassa uunissa tai grillissä paahtaminen tekee munakoisoon ainutlaatuisen maun, joka kuuluu baba ganoush -tahnaan.

12.5.2014 10:02
Määrä4
Valmistusaika2 t
Energia92 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    munakoisoa

  • 1

    valkosipulinkynsi

  • 2-3 rkl

    sitruunamehua

  • nippu lehtipersiljaa

  • ½ tl

    chilijauhetta

  • 1 rkl

    seesamitahnaa eli tahinia

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • suolaa ja rouhittua mustapippuria

  • Koristeluun:

  • hyvää oliiviöljyä, fetamurua ja pinjansiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Paista kokonaisia munakoisoja uunissa 225 asteessa 45 minuuttia tai kunnes pinta kupruilee ja munakoisot tuntuvat pehmeiltä. Käännä ympäri paistamisen puolivälissä. Nosta kokonaiset munakoisot siivilään jäähtymään, sillä niistä valuu nestettä.

  2. Halkaise hieman jäähtyneet munakoisot ja kaavi sisus siivilään, jotta ylimääräinen neste valuu pois. Kuutioi valunut sisus, hienonna valkosipuli ja persilja. Yhdistä aineet ja sekoita haarukalla tahnaksi. Jos haluat tasaisen tahnan, sekoita aineet tehosekoittimessa. Koristele annokset oliiviöljyllä, paahdetuilla pinjansiemenillä ja murustetulla fetalla. Tarjoile paahdetun leivän, pitaleivän tai grilliruoan kanssa tai osana mezepöytää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit