Hummus - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hummus

Hummus on yksi Lähi-idän tunnetuimmista tahnoista. Se on helppo tehdä itse.

12.5.2014 10:08
Määrä4 annosta
Valmistusaika10 min
Energia247 kcal / annos

Ainekset

  • 400 g

    kypsiä suolaliemeen säilöttyjä kikherneitä tai itse keitettyjä

  • 1

    sitruunan puristettu mehu

  • 1 rkl

    seesamitahnaa eli tahinia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • laadukasta suolaa

  • ½ dl

    oliiviöljyä

  • pari rkl kylmää vettä

  • Koristeeksi:

  • sumac-maustetta

  • pinjansiemeniä

  • yrttisilppua

Valmistusohjeet

  1. Jos käytät kuivattuja kikherneitä, liota ne ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä ja valmista tahnaksi. Huuhtele suolaliemeen säilötyt kikherneet ja lisää ne huhmareeseen muiden ainesten kanssa. Murskaa tahnaksi. Tasaisen tahnan saat sekoittamalla aineet tehosekoittimessa. Koristele annokset sumac-mausteella, pinjansiemenillä ja yrttisilpulla. Tarjoile osana mezepöytää, pitaleivän lisukkeena tai grilliruoan kaverina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit