Hummus

Hummus on yksi Lähi-idän tunnetuimmista tahnoista. Se on helppo tehdä itse.
  • 10 min
  • 4 annosta
  • 247 kcal / annos

Ainekset

400 g
kypsiä suolaliemeen säilöttyjä kikherneitä tai itse keitettyjä
1
sitruunan puristettu mehu
1 rkl
seesamitahnaa eli tahinia
2
valkosipulinkynttä
laadukasta suolaa
½ dl
oliiviöljyä
pari rkl kylmää vettä
Koristeeksi:
sumac-maustetta
pinjansiemeniä
yrttisilppua

Valmistusohjeet

  1. Jos käytät kuivattuja kikherneitä, liota ne ja keitä pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä ja valmista tahnaksi.

    Huuhtele suolaliemeen säilötyt kikherneet ja lisää ne huhmareeseen muiden ainesten kanssa. Murskaa tahnaksi. Tasaisen tahnan saat sekoittamalla aineet tehosekoittimessa.

    Koristele annokset sumac-mausteella, pinjansiemenillä ja yrttisilpulla.

    Tarjoile osana mezepöytää, pitaleivän lisukkeena tai grilliruoan kaverina.

Kommentit

    Näytä lisää