Mintulla marinoitua siikaa katkarapu-fenkolisalaatin kera

Minttu marinoi herkän siian ja lisukkeeksi sopii raikas fenkolisalaatti. Tomi Björck tarjoilee tämän kokonaisuuden alkupalana italialaisteemaisessa menussa.
  • 4 annosta

Ainekset

1
nahaton siikafilee
20
mintun lehteä
2 rkl
oliiviöljyä
puolikas sitruuna
Fenkolisalaatti:
1
fenkoli
1
verigreippi
2 dl
katkarapuja
3 rkl
majoneesia
puolikas puntti korianteria
suolaa ja pippuria myllystä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaeiksi (mandoliinilla onnistut parhaiten). Leikkaa verigreipistä hedelmäliha talteen ja pieni se paloiksi. Valuta katkaravut. Lisää ne fenkolin ja verigreipin joukkoon. Lisää majoneesi ja hienonnettu
    korianteri. Lisää vielä suolaa ja pippuria maun mukaan. Nosta salaatti jääkaappiin hetkeksi maustumaan.

  2. Valmista siika. Leikkaa siika suupalan kokoisiksi sashimi-viipaleiksi. Hienonna minttu suikaleiksi (säästä hiukan lehtiä koristeeksi).

    Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu kulhoon.
    Lisää oliiviöljy. Sekoita siikaviipaleet joukkoon, lisää hienonnettu minttu. Anna maustua hetki.

    Kokoa annokset niin, että laitat pohjalle fenkoli-katkarapusalaattia ja päälle siikaviipaleita. Koristele tuoreella mintulla.

Kommentit

    Näytä lisää