Marian balilainen suklaakakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Marian balilainen suklaakakku

Balilaisessa suklaakakussa on käytetty balilaista raakakaakaota, balilaisia cashewpähkinöitä ja kookospalmusokeria.

17.5.2014 11:44
Määrä12 palaa

Ainekset

  • Pohja:

  • 2 ½ dl

    saksanpähkinöitä

  • 2 ½ dl

    taateleita (esim. Medjool)

  • 1/4 tl

    laadukasta suolaa

  • Täyte:

  • 2 ½ dl

    cashewpähkinöitä

  • 1 dl

    kaakaovoita

  • 1 dl

    kookospalmusokeria

  • 1 dl

    jäähdytettyä pakurijuomaa tai vettä

  • ½ dl

    raakakaakaojauhetta

  • Koristeluun:

  • pähkinöitä tai raakakaakaopapurouhetta

Valmistusohjeet

  1. POHJA Aja huuhdellut saksanpähkinät sekä taatelit tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa tasaiseksi taikinaksi. Painele pohja-aineet irtopohjavuoan pohjalle.

  2. TÄYTE Keitä pakuri ja jäähdytä se. Sulata kaakaovoi. Sulata se vesihauteessa, ettei se kuumene liikaa. Aja cashewpähkinät, sula kaakaovoi, palmusokeri, jäähdytetty pakurijuoma ja kaakaojauhe tehosekoittimessa tasaisesti yhteen ja kaada täyte pohjan päälle. Voit heiluttaa vuokaa vaakatasossa, jotta täyte leviää tasaisesti.

  3. Laita vuoka vähintään puoleksi tunniksi pakastimeen jähmettymään tai ota se pakastimesta tunti ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta vielä kun se on jähmeä. Leikkaa kakku paloiksi veteen kastetulla ohuella veitsellä ja koristele palat. Resepti: Maria Lönnqvist

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit