Vanhan ajan vaniljakastike

Itse tehty vanhan ajan vaniljakastike kruunaa kesäleivonnaiset.
  • 1 t
  • 10 annosta
  • 134 kcal / annos

Ainekset

1
vaniljatanko
2 dl
kuohukermaa
2 dl
maitoa
1 dl
sokeria
4
keltuaista

Valmistusohjeet

  1. Kaada maito ja kerma kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa siemenet kermamaitoon. Lisää myös avattu tanko maitoon.

  2. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia pienellä lämmöllä sekoitellen. Poista vaniljatanko ja anna seoksen jäähtyä.
  3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää hieman kermamaitoa joukkoon ja jatka vatkaamista.

    Kaada munaseos kattilaan, jossa on loput kermamaidosta.

  4. Vatkaa miedolla lämmöllä, kunnes seos paksunee. Varo kuitenkin kiehumista. Kun keltuainen kypsyy, kastike saostuu. Jos seos kiehuu, se juoksettuu.

    Jäähdytä kastike ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää