Kolmesti uppopaistetut ranskalaiset

Tomi Björckin mukaan parhat ranskalaiset syntyvät kolme kertaa uppopaistamalla.
  • 4 annosta

Ainekset

5
keskikokoista kiinteää perunaa
1 l
ruokaöljyä uppopaistamiseen
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Pese ja kuori perunat. Leikkaa ranskalaisten muotoon.

    Keitä perunat suolavedessä napakoiksi. Ne ovat sopivia, kun saat juuri ja juuri haarukan potun läpi. Kuivaa ranskikset talouspaperin päällä.

    Friteeraa perunoita kattilassa ensin 140- asteisessa öljyssä neljän minuutin ajan. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

  2. Friteeraa vielä 160-asteisessa öljyssä 2 minuuttia. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.

    Friteeraa vielä kahden minuutin ajan 180-asteisessa öljyssä. Nosta talouspaperin päälle valumaan.

    Mausta suolalla ja tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää