Hedelmäkakku vesimelonista

Kesäinen vesimelonikakku on hauska ja helppo kakkuidea kevään ja kesän juhliin.
  • 15 annosta

Ainekset

Kakku:
1
vesimeloni
marjoja ja hedelmiä oman maun mukaan
koristeeksi kukkia ja yrttejä
cocktail-tikkuja hedelmäpalojen kiinnitykseen
Cashewkerma:
2 dl
cashewpähkinöitä (liota 2 tuntia)
2 dl
kookoskermaa
½ rkl
vaniljauutetta
ripaus suolaa
hunajaa maun mukaan (n. 2 rkl) tai agavesiirappia
jos olet vegaani
1 dl
sulatettua kookosöljyä

Valmistusohjeet

  1. Valmista cashewkerma:
    Huuhtele ja valuta pähkinät hyvin. Sekoita kaikki raaka-aineet, kookosöljyä lukuun ottamatta, täysin sileäksi. Tehosekoittimen tehosta riippuen tämä vie 1-5 minuuttiin.
    Koneen pyöriessä, valuta lopuksi ohuena nauhana sekaan kookosöljy. Sekoita hyvin. Siirrä kuorrute kannelliseen astiaan jääkaappiin noin 3-4 tunniksi jähmettymään.

    Jos kuorrute on liian jämäkkää, anna sen lämmetä hetki huoneenlämmössä ennen pursotusta. Pursota kakkuun koristeeksi tai kuorruta koko kakku.

  2. Hedelmäkakku:
    Halkaise vesimeloni ja poista kuori sekä valkoinen osa.
    Leikkaa ja muotoile vesimelonista kaksi kiekkoa, ja laita kiekot päällekkäin.

    Kokoa marjat ja hedelmät vesimelonikakkurungon ympärille. Muotoile hedelmien paloja ja kiinnitä ne vesimeloniin tarvittaessa cocktailtikuilla.

    Koristele cashewkermalla ja muilla koristeilla.

    Resepti: Karita Tykkä

Kommentit

    Näytä lisää