Mums by Sandran simpukkakakku vadelmamoussella

Mums by Sandra -blogin vadelmamoussekakku on kuorrutettu sokerimassasta tehdyillä simpukoilla.
  • 20 hengelle

Ainekset

Sokerikakkupohja:
6
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Vadelmamousse:
5 dl
kuohukermaa
500 g
rahkaa
1 dl
sokeria
200 g
vadelmia
6
liivatelehteä
Kakun kokoaminen:
2 dl
sokerilientä
750 g
sokerimassaa / marsipaania
sokerimassaa koristeisiin
Voikreemi:
300 g
voita
170 g
tomusokeria
5 tl
vaniljasokeria
3 rkl
maitoa

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

    Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilöiden muna-sokerivaahtoon. Sekoita hyvin ja paista voidellussa vuoassa 180°C n. 35 minuuttia.
  2. Tee mousse. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri. Kiehauta vadelmat ja paseeraa ne siivilön läpi.

    Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Kuumenna puolet vadelmasoseesta ja lisää liivatelehdet. Kun liivatelehdet ovat sulaneet lisää loput vadelmasoseesta ja anna jäähtyä. Kun vadelmasose on jäähtynyt lisää sose kerma-rahkavaahtoon voimakkaasti vatkaten.
  3. Leikkaa kakku kahteen osaan. Laita alimmaksi tuleva kerros vuokaan ja kostuta se sokeriliemellä. Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla niin, että vadelmasose ei pääse valumaan reunan ja kakun väliin.

    Kaada vadelma-kermavaahto vuokaan ja laita toinen osa kakusta vaahtokerroksen päälle ja kostuta. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä n.4-5tuntia.
  4. Tee voikreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi valkoiseksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää vielä maito ja vatkaa hyvin sekaisin.

    Levitä ohut kreemikerros kakun päälle ja laita hetkeksi jääkaappiin.
  5. Kauli 750 g sokerimassaa tai marsipaania ja asettele se kakun päälle.

    Tee koristeet sokerimassasta ja maalaa ne elintarvikeväreillä ja kiinnitä koristeet kakkuun elintarvikeliimalla.

Kommentit

    Näytä lisää