Unelma Bakeryn suklainen juhlakakku

Unelma Bakeryn suklainen juhlakakku on näyttävä juhlien keskipiste.
  • 10 hengelle

Ainekset

Suklaakakku:
125 g
voita
1 ½ dl
tummaa kaakaojauhetta
2
munaa
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
fariinisokeria
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
1 dl
vadelmamehua kostutukseen
Kuorrute:
2 dl
kuohukermaa
200 g
tummaa suklaata
Vaalea täyte:
1 dl
kuohukermaa
100 g
tuorejuustoa
0,75 dl
siivilöityä tomusokeria
Sokerimassa:
500 g
valmista sokerimassaa

Valmistusohjeet

  1. Leivo kakku.

    Sulata voi ja sekoita siihen kaakaojauhot. Vatkaa munat, sokeri ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi-kaakaoseos taikinaan ja vatkaa hieman lisää.

    Sekoita vehnäjauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.

    Lisää jauhoseos taikinaan isolla lusikalla varovasti sekoittaen.

    Voitele halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen. Paistetaan 180 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

    Anna jäähtyä ja irroita vuoasta. Leikkaa kolmeksi levyksi.
    Kostuta kukin kerros kokoamisen yhteydessä.
  2. Tee suklaakuorrute ja -täyte.

    Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa ja kerma keskenään. Jäähdytä jääkaapissa hetki.

    Aseta kakun pohjapala kakkupahville. Levitä suklaatäytettä noin 1 cm kerros kostutetun kakun pohjan päälle. Jätä loput odottamaan kunnes kakku on täytetty valmiiksi.
  3. Tee vaalea täyte.

    Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto sähkövatkaimella sekaan. Lisää tomusokeri muutamassa erässä sekaan ja sekoita tasaiseksi.

    Levitä täyte kostutetun keskipalan päälle. Laita lopuksi kakun alapuolelta kostutettu päällipala kakun päälle.

    Levitä suklaakuorrute pitkällä metallispatulalla kakun päälle ja sivuille tasaisesti koloja jättämättä. Pyri tekemään reunoista mahdollisimman suorakulmaiset. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.

    Päällystä sokerimassalla ja koristele haluamallasi tavalla.
  4. Ohje on 10 hengen kakulle. Kuvan kakku on 50 hengelle ja siihen on käytetty viisinkertaisena kaikki reseptit. Kuvan kakun ylempi osa on tehty kahdella 17 cm vuoalla. Alempaan kakkuun on käytetty kolme 26 cm vuokaa. Korkeita kakkuja tehdessä kakut kannattaa leikata vain kahteen osaan.

    Unelma Bakery on kahden kansainvälisissä yrityksissä työskentelevien kauppatieteilijöiden, Veera Sinnemaan ja Nilgun Erkilinc-Erosen, rakas harrastus, joka lähti lentoon äitiyslomalla vuonna 2012. Sokerifondant, pehmeät sävyt ja yksilöinti ovat toiminnan kulmakiviä. Uunista tulee ulos kerroskakkuja, kuppikakkuja ja keksejä.

Kommentit

    Näytä lisää