Reseptit

Kukilla koristeltu kala-voileipäkakku

Luonnonkukat sopivat voileipäkakun koristeeksi. Täytteessä on teemaväriin sopiva vaaleanpunainen rapu- ja lohitäyte.
  • 12 palaa

Ainekset

n. 20
palaa isoja paahtoleipäsiivuja
Raputahna:
700 g
katkarapuja tai jokiravunpyrstöjä
jos haluat panostaa, osta ravunlihaa
½ dl
hienonnettua tilliä
1
punasipuli hienonnettuna
1 dl
ranskankermaa
250 g
maustamatonta tuorejuustoa
mustapippuria
1
sitruunan kuori raastettuna ja puristettu mehu
Lohitahna:
500 g
lämminsavulohta
1
sipuli hienonnettuna
½ dl
hienonnettua tilliä
1
vihreä omena raastettuna
1 rkl
dijonin hunaja-sinappia
2 dl
majoneesia
3 dl
ranskankermaa
1
sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
Koristeeksi:
300 g
ranskankermaa
2 tl
sitruunankuorta raastettuna
suolaa
puutarha- tai luonnonkukkia

Valmistusohjeet

  1. Hienonna ravut aivan hienoksi veitsellä tai tehosekoittimessa. Yhdistä raputäytteen aineet.

    Hienonna haarukalla savulohi tahnaksi. Lisää loput lohitäytteen aineet ja sekoita tahnaksi.

    Leikkaa leivistä reunat irti. Vuoraa kakku- tai leipävuoka kelmulla. Muotoile leivät veitsellä leikaten sopivan muotoisiksi niin, että ne sopivat valitsemaasi vuokaan. Leivistä tulee viisi kerrosta, kun teet kakun pyöreään halkaisija 20 x korkeus 17 cm:n kakkuvuokaan.

  2. Levitä pohjalle ensimmäinen leipäkerros. Levitä puolet raputahnasta leipien päälle. Asettele seuraava leipäkerros. Levitä päälle puolet lohitahnasta. Asettele seuraava leipäkerros. Levitä loput raputahnasta. Asettele leipäkerros. Levitä päälle loput lohitahnasta. Asettele viimeinen leipäkerros ja vuoraa kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin kuudeksi tunniksi ennen koristelua.

    Kumoa kakku ylösalaisin tarjoiluastiaan, poista kelmu ja koristele. Sekoita ranskankermaan sitruunankuori ja suola. Levitä seos tasaisesti voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele kukilla.

  3. Vinkki: Riippuen leipälaadusta, voit myös kostuttaa leipäkerrokset miedolla kala- tai äyriäisliemellä. Esim. hummerifondista tehty mieto liemi sopii kostutukseen. Levitä kosteutta pullasudilla ennen täytteen lisäämistä jokaiseen kerrokseen erikseen. Varo ylikostuttamasta. Jotkut leipälaadut ovat tuoreena tarpeeksi kosteita, eikä niitä tarvitse kostuttaa erikseen. Täyte kostuttaa leivän sen vetäytyessä jääkaapissa.

Kommentit

    Näytä lisää