Värikkäästi koristeltu broileri-voileipäkakku

Broileritäytteinen voileipäkakku on helppo tehdä. Koristele se kauniisti kesän vihanneksilla.
  • 12 palaa

Ainekset

16
isoa palaa paahtoleipää
Täyte:
600 g
pulled chicken -ylikypsää valmista broileria
(myös grillattu broileri sopii)
2 dl
aioli-majoneesia (esim. Felix)
2 rkl
kurkkusalaattia
2 tl
curry-mausteseosta
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
2
vihreää omenaa raastettuna
suolaa
mustapippuria
Koristelu:
300 g
ranskankermaa
1
sitruunan raastettu kuori
suolaa
½
kurkku
punamangoldin lehtiä
retiisejä
punaisia tai keltaisia raitajuuria
orvokkeja

Valmistusohjeet

  1. Sekoita ylikypsä broileri ja muut aineet tehosekoittimessa tahnaksi.

    Leikkaa leivistä reunat irti. Vuoraa kakku- tai leipävuoka kelmulla. Muotoile leivät veitsellä leikaten sopivan muotoisiksi niin, että ne sopivat valitsemaasi vuokaan. Leivistä tulee neljä kerrosta, kun teet kakun pitkulaiseen L 14 x P 23 x K 12 leipävuokaan.

  2. Levitä pohjalle ensimmäinen leipäkerros. Täytettä tulee kolmeen kerrokseen. Levitä täytteestä 1/3 osa leipien päälle. Asettele seuraava leipäkerros ja sen päälle täytettä. Jätä viimeiseksi leipäkerros ja paina kevyesti. Vuoraa kakku kelmulla ja nosta kuudeksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.

  3. Kumoa kakku tarjoiluastialle ja poista kelmu. Sekoita ranskankermaan sitruunan raastettu kuori ja suola. Levitä täyte kakun päälle ja reunoille.

    Siivuta kurkku mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Painele siivut voileipäkakun sivuille. Siivuta retiisi ja kuorittu raitajuuri mandoliinilla ohuiksi siivuiksi. Koristele kakun päällinen haluamallasi tavalla.


    Vinkki: Riippuen leipälaadusta, voit myös kostuttaa leipäkerrokset miedolla kanaliemellä. Levitä kosteutta pullasudilla ennen täytteen lisäämistä jokaiseen kerrokseen erikseen. Varo ylikostuttamasta. Jotkut leipälaadut ovat tuoreena tarpeeksi kosteita, eikä niitä tarvitse kostuttaa erikseen. Täyte kostuttaa leivän sen vetäytyessä jääkaapissa.

Kommentit

    Näytä lisää