Musta-valkoinen hyydytetty tsatsikikakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Musta-valkoinen hyydytetty tsatsikikakku

Tyylikäs musta-valkoinen tsatsikikakku on raikas ja näyttävä.

24.5.2014 11:10
Määrä20 annosta

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 300 g

    vaaleita hapankorppuja

  • 50 g

    voita sulatettuna

  • 1

    sitruuna raastettu kuori

  • <b>Täyte:</b>

  • 2

    kurkkua

  • 1 kg

    kreikkalaista paksua maustamatonta jogurttia

  • ½ dl

    tuoretta tilliä hienonnettuna

  • 5

    valkosipulinkynttä

  • merisuolaa

  • mustapippuria

  • ½

    sitruunan mehu

  • 6

    liivatetta tai agar agar -jauhetta pakkauksen ohjeen mukaan

  • ½ dl

    kurkusta puristettua nestettä

  • <b>Koristeeksi:</b>

  • 150 g

    ranskankermaa

  • suolaa

  • 200 g

    mustia oliiveja

Valmistusohjeet

  1. Hienonna hapankorput tehosekoittimessa tai käsin hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja sitruunankuori. Vuoraa halkaisijaltaan 23 cm:n kokoisen pyöreän irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Painele hapankorppuseos pohjalle. Nosta kylmään.

  2. Raasta kurkut ja laita ne valumaan siivilään. Puristele niistä ylimääräinen neste ja ota neste talteen. Laita liivatteet likoamaan noin 10 minuutiksi. Sekoita jogurtin joukkoon raastettu ja valutettu kurkku. josta on ylimääräinen neste valutettu erilliseen kulhoon/kattilaan. Hienonna tilli ja valkosipulit, ja lisää ne jogurttiseokseen. Mausta pippurilla, suolalla ja sitruunamehulla.

  3. Kuumenna ½ dl kurkun nestettä kuumaksi ja liota puristellut liivatteet kuumaan nesteeseen. Anna jäähtyä vähän. Sekoita liivatemehu jogurttiseokseen. Sekoita hyvin. Kaada seos kakkuvuokaan hapankorppupohjan päälle. Anna hyytyä noin 6-8 tuntia kylmässä. Irrota hyytynyt kakku vuoasta. Mausta ranskankerma suolalla ja levitä se kakun päälle. Leikkaa oliivit puoliksi ja koristele kakku oliivinpuolikkailla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit