Reseptit
Mausteinen mysli

Mausteinen mysli
Aasialaisiin makuihin perehtynyt kokki Tomi Björck maustaa myslin kiinalaisella viismausteella.
Ainekset
- 1 dl
- omenamehua
- ½ dl
- vaahterasiirappia
- 100 g
- kaurahiutaleita
- 80 g
- ruisleseitä
- 80 g
- auringonkukansiemeniä
- 40 g
- riisimuroja
- 40 g
- mantelilastuja
- 1 tl
- kiinalaista 5-maustetta (saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)
- 80 g
- kuivattuja puolukoita tai karpaloita
- 80 g
- kuivattua aprikoosia
- 80 g
- kuivattua viikunaa
Valmistusohjeet
- Kaada mehu ja siirappi pieneen kattilaan ja keitä niitä hiljalleen noin kolmen minuutin ajan.
Sekoita kaikki muut kuivat aineet paitsi kuivahedelmät metallikulhossa.
Kaada kuuma liemi päälle ja sekoita hyvin.
- Levitä seos leivinpaperin päälle ja kuivaa 120-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Sekoita muroja 15 minuutin välein.
Leikkaa kuivahedelmät veitsellä pieniksi kuutioiksi. Ota pelti
uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Sekoita hedelmät joukkoon.
Kommentit
Näytä lisää