Mausteinen mysli

Aasialaisiin makuihin perehtynyt kokki Tomi Björck maustaa myslin kiinalaisella viismausteella.

Ainekset

1 dl
omenamehua
½ dl
vaahterasiirappia
100 g
kaurahiutaleita
80 g
ruisleseitä
80 g
auringonkukansiemeniä
40 g
riisimuroja
40 g
mantelilastuja
1 tl
kiinalaista 5-maustetta (saa aasialaisia elintarvikkeita myyvistä liikkeistä)
80 g
kuivattuja puolukoita tai karpaloita
80 g
kuivattua aprikoosia
80 g
kuivattua viikunaa

Valmistusohjeet

  1. Kaada mehu ja siirappi pieneen kattilaan ja keitä niitä hiljalleen noin kolmen minuutin ajan.

    Sekoita kaikki muut kuivat aineet paitsi kuivahedelmät metallikulhossa.

    Kaada kuuma liemi päälle ja sekoita hyvin.

  2. Levitä seos leivinpaperin päälle ja kuivaa 120-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Sekoita muroja 15 minuutin välein.

    Leikkaa kuivahedelmät veitsellä pieniksi kuutioiksi. Ota pelti
    uunista ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

    Sekoita hedelmät joukkoon.

Kommentit

    Näytä lisää