Ainekset
1 rkl
korianterinsiemeniä
1 rkl
sormisuolaa
1 tl
fenkolinsiemeniä
1 tl
mustapippureita
1
sitruuna
500 g
lohen selkäfileetä
Piimäkastike:
1 dl
piimää
1 dl
majoneesia
2 tl
kuivattua tilliä
Tarjolle:
vaaleita leipäsiivuja
Valmistusohjeet
Valmista ensin piimäkastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Paahda kuivamausteita kuivalla pannulla viiden minuutin ajan. Näin saat mausteista aromit irtoamaan. Anna jäähtyä ja murskaa mausteet kivimorttelissa. Raasta sitruunankuori ja lisää joukkoon. Hiero mausteet lohifileen pintaan. Paahda kala kuivalla pannulla noin 1-2 minuutin ajan kummaltakin puolelta. Leikkaa kala viipaleiksi ja tarjoile se vaalean leivän ja piimäkastikkeen kanssa.