Crema catalana banaanien kera - Reseptit - Ilta-Sanomat

Crema catalana banaanien kera

Crema catalana tyydyttää makean himon Tomi Björckin etelä-amerikkalaisessa menussa.

4.6.2014 14:46
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 7 dl

    kermaa

  • 1 dl

    maitoa

  • 1

    kanelitanko

  • 1

    appelsiini

  • 10

    kananmunan keltuaista

  • 0,7 dl

    sokeria

  • 0,5 dl

    fariinisokeria

  • 2

    banaania

Valmistusohjeet

  1. Kypsennä banaanit 200-asteisessa uunissa kuorineen. Anna niiden paistua 20-25 minuuttia, kunnes kuoret ovat mustia. Anna banaanien jäähtyä, kuori ja halkaise. Laita banaaniviipaleet keraamisten vanukaskippojen pohjalle.

  2. Aloita crema catalanan valmistus. Kiehauta kerma, maito ja kanelitanko yhdessä kattilassa. Älä keitä. Raasta appelsiinin kuori ja lisää raaste joukkoon. Vatkaa keltuaiset ja sokeri tasaiseksi ja kuohkeaksi massaksi.

  3. Yhdistä ainekset ja anna maustua noin 20 minuuttia. Annostele massa banaanien päälle. Paista vanukkaita uunissa 95 asteessa kaksi tuntia. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin hyytymään. Kuorruta pinta lopuksi sokerilla ja polta pinta kaasupolttimella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit