Crema catalana banaanien kera

Crema catalana tyydyttää makean himon Tomi Björckin etelä-amerikkalaisessa menussa.
  • 4 annosta

Ainekset

7 dl
kermaa
1 dl
maitoa
1
kanelitanko
1
appelsiini
10
kananmunan keltuaista
0,7 dl
sokeria
0,5 dl
fariinisokeria
2
banaania

Valmistusohjeet

  1. Kypsennä banaanit 200-asteisessa uunissa kuorineen. Anna niiden paistua 20-25 minuuttia, kunnes kuoret ovat
    mustia.

    Anna banaanien jäähtyä, kuori ja halkaise. Laita banaaniviipaleet keraamisten vanukaskippojen pohjalle.
  2. Aloita crema catalanan valmistus. Kiehauta kerma, maito
    ja kanelitanko yhdessä kattilassa. Älä keitä.

    Raasta appelsiinin kuori ja lisää raaste joukkoon. Vatkaa keltuaiset ja sokeri tasaiseksi ja kuohkeaksi massaksi.
  3. Yhdistä ainekset ja anna maustua noin 20 minuuttia. Annostele massa banaanien päälle. Paista vanukkaita uunissa 95 asteessa kaksi tuntia.

    Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin hyytymään.

    Kuorruta pinta lopuksi sokerilla ja polta pinta kaasupolttimella.

Kommentit

    Näytä lisää