Kesäkalaa marokkolaisittain ja bulgursalaattia

Kala maustetaan marokkolaisittain harissatahnalla ja bulgursalaatissa maistuu appelsiini.

4.6.2014 17:11

Ainekset

  • 4

    ahventa, siikaa tai kuhaa kokonaisena putsattuna ja suomustettuna

  • Kalan mausteseos:

  • 2 rkl

    harissaa

  • 1

    sitruunan raastettu kuori

  • 1 tl

    merisuolaa

  • 1/2

    appelsiini ohuiksi siivuiksi leikattuna

  • BULGURSALAATTI

  • 2 dl

    bulgurvehnää

  • kanalientä keittämiseen

  • 1 rkl

    harissaa

  • 1

    appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 3 rkl

    öljyä

  • 3

    vartta kesäsipulia

  • 1

    punainen paprika

  • 1

    keltainen paprika

  • 1 nippu

    korianteria

  • 50 g

    paahdettuja mantelilastuja

  • HARISSATAHNA ITSE TEHDEN

  • 2 tl

    tulista savupaprikajauhetta

  • 1/2 tl

    chilirouhetta

  • 1/2 tl

    kanelijauhetta

  • 1/2 tl

    juustokuminajauhetta

  • 1/2 tl

    korianterijauhetta

  • 1 siivu

    n. 80 g säilöttyä grillattua paprikaa

  • 3

    valkosipulinkynttä

  • 4 rkl

    ruokaöljyä

  • 1/2 dl

    tomaattipyreetä

  • 2 tl

    sokeria

  • 2 tl

    suolaa

  • 2 rkl

    punaviinietikkaa

  • 2 rkl

    appelsiinimehua

Valmistusohjeet

  1. <b>Kala:</b> Puhdista kalat ja leikkaa niiden pintaan muutama viilto. Sekoita mausteseoksen aineet yhteen. Hiero mausteseos kalan sisään ja pinnalle. Työnnä kalan vatsaan appelsiinisiivuja. Nosta kalat grilliin. Grillaa kaloja koosta riippuen noin 15-25 minuuttia. Tarjoile bulgursalaatin kanssa.

  2. <b>Bulgursalaatti:</b> Keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan kanaliemessä. Laita salaattikulhon pohjalle harissa, appelsiinin raastettu kuori ja mehu, suola, pippuri sekä öljy. Valuta bulgurista ylimääräinen neste ja kaada vielä lämmin bulgur sekoituskulhoon. Sekoita. Pilko kesäsipuli, paprikat ja hienonna korianteri. Paahda mantelilastut. Yhdistä aineet ja sekoita kunnolla. Anna salaatin maustua huoneenlämmössä vartti ennen tarjoilua. Tarjoile haaleana grillatun kalan kanssa.

  3. <b>Harissatahna itse tehden:</b> Laita kuivalle pannulle paprikajauhe, chilirouhe, kanelijauhe, juustokumina ja korianterijauhe. Kuullota hetken aikaa. Pilko paprika ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne pannulle öljyn ja tomaattipyreen kanssa. Kuullottele hetken aikaa. Laita maustepaistos tehosekoittimeen yhdessä loppujen aineiden kanssa ja surauta soseeksi. Purkita pieniin puhtaisiin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa. Seos säilyy avattuna muutaman viikon, jos purkkiin ei pääse käytössä likaa. Käytä maustamaan grilliruokia. Voit sekoittaa sitä marinadeihin, dippikastikkeisiin ja maustaa sillä esim. grillivartaat tai kalaa. Tämä resepti kuuluu Grillikesä-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Antares Chardonnay -valkoviinin kanssa. Kuvausastialainat: Stockmann

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit