Empanada - suolaiset pasteijat

Empanada-pasteijoita pääsee maistelemaan Espanjassa, jossa niissä on usein kalatäyte. Etelä-Amerikan empanadat ovat täytetty usein tulisella makkaralla tai kanalla.
  • 10 isoa pasteijaa

Ainekset

TÄYTE
1
sipuli
3
isoa valkosipulinkynttä
200 g
raakaa chorizomakkaraa
1 tl
savupaprikajauhetta
2 tl
yrttimausteseosta
1/2 tl
chilirouhetta
1/2 dl
ranskankermaa
50 g
raastettua manchegojuustoa (myös pecorinojuusto käy)
TAIKINA
50 g
voita
2 dl
kermaa
1
muna
2 dl
vehnäjauhoja
5 dl
maissijauhoja
1/2 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
TAI
500 g
valmista suolaista piirakkataikinaa
1
mun voiteluun

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin taikina. Sulata voi ja jäähdytä sitä vähän. Sekoita joukkoon kerma ja muna. Vatkaa munasta kevyesti rakenne rikki. Sekoita kuivat aineet. Yhdistä kaikki taikinan aineet. Sekoita käsin kevyesti taikinaksi. Taikinaa ei tarvitse vaivata. Nosta taikina jähmettymään jääkaappiin tunniksi. Valmista täyte alla olevan ohjeen mukaan.
  2. Ota taikinasta pieniä paloja ja kauli ne n. ½ cm:n paksuiksi ja halkaisijaltaan 10 cm:n kokoisiksi kiekoiksi. Käytä kaulimisessa apuna jauhoja, jos taikina on tahmeaa. Kaulimen onnistuu hyvin silikonisen leivonta-alustan päällä.

    Nosta sisään täytettä ja sulje puolikuun muotoon. Painele kiinni haarukalla ja pistele muutama reikä pasteijan päälle. Voitele munalla. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista piiraita n. 12 minuuttia tasalämmöllä uunin keskivaiheilla. Empanadan voi paistaa myös grillissä. Paista se miedolla lämmöllä ritilällä epäsuorassa lämmössä.
  3. Täyte:
    Hienonna sipulit. Pullauta liha makkarankuoresta leikkuulaudalle ja hienonna. Ruskista hienonnettu makkara ja sipulit. Et tarvitse ylimääräistä rasvaa sillä chorizo on rasvaista.

    Lisää mausteet pannulle. Lisää ranskankerma ja juusto. Sekoittele. Jäähdytä vähän ja täytä piirakat sekä paista ne ohjeen mukaan.


    Tämä resepti kuuluu Grillikesä-kokonaisuuteen ja se on toteutettu yhdessä Antares Chardonnay -valkoviinin kanssa.
    Kuvausastialainat: Stockmann

Kommentit

    Näytä lisää