Granola - Reseptit - Ilta-Sanomat

Granola

Rapea ja paakkuinen granola on helppo tehdä itse. Tarjoile se jogurtin ja tuoreiden marjojen kanssa.

10.6.2014 9:46
Määrä20 annosta

Ainekset

  • 2 dl

    spelttihiutaleita

  • 1 dl

    kaurahiutaleita

  • 2 dl

    kookoshiutaleita tai -lastuja

  • 1 dl

    kuorimattomia manteleita

  • 1 dl

    saksanpähkinöitä

  • 1 dl

    seesaminsiemeniä

  • 1 dl

    auringonkukansiemeniä

  • hyppysellinen vaniljajauhetta

  • 1 tl

    kanelia

  • ripaus laadukasta suolaa

  • 4 rkl

    kookospalmusokeria

  • 4 rkl

    kylmäpuristettua kookosöljyä sulatettuna

  • 2

    valkuaista

  • 2 dl

    kuivattuja hedelmiä tai marjoja

  • Tarjolle:

  • jogurttia, maitoa ja tuoreita marjoja

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Rouhi manteleita ja saksanpähkinöitä vähän. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata kookosöljy ja kaada se seoksen joukkoon. Vaahdota kaksi valkuaista ja sekoita ne seoksen joukkoon. Levitä seos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 15 minuuttia. Sekoittele välillä. Jäähdytä. Sekoita joukkoon lopuksi kuivatut marjat tai hedelmät. Valkuainen tekee granolasta paakkuista. Voit murskata möykkyjä lusikalla vähän, mutta mielestäni granolan kuuluu olla vähän rouheaa ja paakkuista. Säilytä tiiviissä purkissa. Tarjoile jogurtin tai maidon kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit