Rapeat silakat & taramosalata - Reseptit - Ilta-Sanomat

Rapeat silakat & taramosalata

Tomi Björckin saaristoteemaisen kesäruoka-aterian aloittavat paistetut silakat, jotka tarjoillaan taramosalata-kastikkeen kanssa.

10.6.2014 10:31
Määrä4 annosta

Ainekset

  • 400 g

    nahallisia silakkafileitä

  • 4

    kananmunaa

  • 4 dl

    vehnäjauhoja

  • 4 dl

    pankojauhoja (japanilainen korppujauho)

  • suolaa, pippuria

  • 1 l

    ruokaöljyä uppopaistamiseen

  • Taramosalata:

  • 125 g

    kirjolohenmätiä

  • 2

    palaa vaaleaa leipää

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2

    sitruunan puristettu mehu

  • 1 ½ dl

    oliiviöljyä

  • 2 ½ dl

    rypälesiemenöljyä ( tai muuta mahdollisimman neutraalia öljyä)

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy isossa kattilassa 175-asteiseksi. Laita vehnäjauhojen sekaan vähän suolaa ja pippuria. Paneroi silakkafileet vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhossa. Upota silakat kuumaan öljyyn ja anna niiden kypsyä noin 3-4 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Nosta silakat verkkokauhalla pellille, jossa talouspaperia pohjalla. Mausta suolalla. Tarjoile kirjolohenmätikastikkeen kanssa.

  2. Taramosalata-kastike: Laita, leipä, valkosipulit ja sitruunanmehu tehosekoittimeen. Lisää öljy joukkoon ohuena nauhana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit