Ainekset
1 kg
lampaankaretta
2 tl
kuivattua minttua
4
oksaa timjamia
4 rkl
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
Tsatsiki:
½
kurkku
2 dl
paksua jogurttia
½
sitruunan raastettu kuori ja mehu
suolaa, pippuria
Valmistusohjeet
Aloita kyljysten valmistelulla. Hiero mausteet kareiden pintaan kauttaaltaan ja anna maustua tunnin verran. Valmista sillä aikaa tsatsiki. Kuutioi kurkku. Purista sitruunasta mehu ja raasta sitruunan kuori. Yhdistä kaikki aineet ja lopuksi mausta seos. Laita jääkaappiin odottamaan.
Grillaa kyljyksiä kuumassa grillissä noin kaksi minuuttia per puoli. Nosta ylemmälle ritilälle tai 150-asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 5-6 minuuttia. Anna lihojen vetäytyä huoneenlämmössä saman verran. Nauti tsatsikin kanssa.