Reseptit
Lampaankyljykset ja tsatsiki

Lampaankyljykset ja tsatsiki
Tomi Björckin saaristomenun pääruokana on grillattua karitsaa. Se tarjoillaan tsatsikin kanssa.
- 6 annosta
Ainekset
- 1 kg
- lampaankaretta
- 2 tl
- kuivattua minttua
- 4
- oksaa timjamia
- 4 rkl
- oliiviöljyä
- suolaa, pippuria
- Tsatsiki:
- ½
- kurkku
- 2 dl
- paksua jogurttia
- ½
- sitruunan raastettu kuori ja mehu
- suolaa, pippuria
Valmistusohjeet
- Aloita kyljysten valmistelulla. Hiero mausteet kareiden pintaan kauttaaltaan ja anna maustua tunnin verran.
Valmista sillä aikaa tsatsiki.
Kuutioi kurkku. Purista sitruunasta mehu ja raasta sitruunan kuori. Yhdistä kaikki aineet ja lopuksi mausta
seos. Laita jääkaappiin odottamaan. - Grillaa kyljyksiä kuumassa grillissä noin kaksi minuuttia per
puoli. Nosta ylemmälle ritilälle tai 150-asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 5-6 minuuttia. Anna lihojen vetäytyä huoneenlämmössä saman verran.
Nauti tsatsikin kanssa.
Kommentit
Ei vielä kommentteja.
Ole ensimmäinen ja kerro ajatuksesi!
Näytä lisää