Lampaankyljykset ja tsatsiki

Tomi Björckin saaristomenun pääruokana on grillattua karitsaa. Se tarjoillaan tsatsikin kanssa.

10.6.2014 13:43
Määrä6 annosta

Ainekset

  • 1 kg

    lampaankaretta

  • 2 tl

    kuivattua minttua

  • 4

    oksaa timjamia

  • 4 rkl

    oliiviöljyä

  • suolaa, pippuria

  • Tsatsiki:

  • ½

    kurkku

  • 2 dl

    paksua jogurttia

  • ½

    sitruunan raastettu kuori ja mehu

  • suolaa, pippuria

Valmistusohjeet

  1. Aloita kyljysten valmistelulla. Hiero mausteet kareiden pintaan kauttaaltaan ja anna maustua tunnin verran. Valmista sillä aikaa tsatsiki. Kuutioi kurkku. Purista sitruunasta mehu ja raasta sitruunan kuori. Yhdistä kaikki aineet ja lopuksi mausta seos. Laita jääkaappiin odottamaan.

  2. Grillaa kyljyksiä kuumassa grillissä noin kaksi minuuttia per puoli. Nosta ylemmälle ritilälle tai 150-asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 5-6 minuuttia. Anna lihojen vetäytyä huoneenlämmössä saman verran. Nauti tsatsikin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit