Lampaankyljykset ja tsatsiki

Tomi Björckin saaristomenun pääruokana on grillattua karitsaa. Se tarjoillaan tsatsikin kanssa.
  • 6 annosta

Ainekset

1 kg
lampaankaretta
2 tl
kuivattua minttua
4
oksaa timjamia
4 rkl
oliiviöljyä
suolaa, pippuria
Tsatsiki:
½
kurkku
2 dl
paksua jogurttia
½
sitruunan raastettu kuori ja mehu
suolaa, pippuria

Valmistusohjeet

  1. Aloita kyljysten valmistelulla. Hiero mausteet kareiden pintaan kauttaaltaan ja anna maustua tunnin verran.

    Valmista sillä aikaa tsatsiki.

    Kuutioi kurkku. Purista sitruunasta mehu ja raasta sitruunan kuori. Yhdistä kaikki aineet ja lopuksi mausta
    seos. Laita jääkaappiin odottamaan.
  2. Grillaa kyljyksiä kuumassa grillissä noin kaksi minuuttia per
    puoli. Nosta ylemmälle ritilälle tai 150-asteiseen uuniin ja anna kypsyä noin 5-6 minuuttia. Anna lihojen vetäytyä huoneenlämmössä saman verran.

    Nauti tsatsikin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää