Kesäkeitto

Ensimmäisistä kotimaisista varhaisperunoista tehty kesäkeitto on parasta koko kesässä.
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 220 kcal / annos

Ainekset

1 kg
uusia perunoita
1
nippu naattiporkkanoita
2 rkl
voita
8 dl
vettä
ripaus suolaa ja sokeria
pieni kukkakaali tai pala parsakaalia
kourallinen herneitä tai härkäpapuja
kourallinen pinaatinlehtiä ruodittuna
1 dl
kermaa

Valmistusohjeet

  1. Pese ja pilko vihannekset. Pilko porkkanat ja perunat, jos
    ne ovat liian suuria. Kuullota ensin perunat ja porkkanat
    pienessä määrässä voita kattilassa.
  2. Lisää kattilaan kiehuvaa vettä niin, että kaikki ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää suolaa ja ripaus sokeria. Anna kiehua, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
  3. Lisää kukkakaali, ja porkkanatkin tässä vaiheessa, jos ovat
    kovin pieniä. Anna kiehua lähes kypsäksi. Lisää herneet, pinaatinlehdet ja kerma. Kuumenna, älä keitä enää.

Kommentit

    Näytä lisää